Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Fatıma (sa) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

14 Nisan Pazar günü Hz. Fatıma'nın vefatı münasebetiyle Hakalı Zeynebiye Camii'nde düzenlenen matem meclisine, İstanbul'daki Ehlibeyt merkezlerini ziyaret eden Veli Asr Medresesi Genel Müdür Ayetullah Hamit Baqiri Bunabi katılarak Hz. Fatıma aşkını Zeynebiyeliler ile birlikte yaşadı. 

15 Nisan 2013
Hz. Fatıma (sa) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Ayetullah Bunabi'nin kıldırdığı akşam namazının ardından konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ayetullah Bunabi ve beraberindeki heyeti selamladıktan sonra şunları söyledi; "Hz. Fatıma (sa)'ın vefatından dolayı cümlenize tesliyet arz ediyorum.İmamı Zaman (af)'ın başı sağolsun. Hz. Fatıma, ilk cennete girecek insandır, o zaman alem Fatıma'ya selam duracak ve Fatıma'nın eteğinden yalnızca Fatıma'yı, evladı Fatıma'yı ve zürriyesini sevenler tutabilecektir."

Özgündüz'ün konuşmasının ardından, kendisinin takdimiyle salavatlarla kürsüye çıkan Ayetullah Bunabi, Zeynebiyelileri takdir ederek şunları söyledi: "Şia olmak Peygamber ve Ehlibeyt'inin matem günlerinde eza saklamak, viladet günlerinde bayram etmek değildir. Ehlibeyt'in ayak bastığı yoldan ve onların peşinden giden Şia'dır. Allah sizin izzetinizi arttırsın, Sizler, çocuklarınız, kızlarınız burada Ehlibeyt, Fatıma mektibinin nişanelerisiniz."

Peygamber (sav)'ın "Fatıma benim bedenimden parçadır, kim onu incitirse, beni incitir, kim beni incitirse Allah'ı incitir." hadisinin ardından Bunabi konuşmasına şu şekilde devam etti: "Allah Fatıma'nın gamlı yüreği hatırına kalplerimizi iman nuru ile ışıklandırsın, Allah Ehlibeyt hatırına bizleri kötü sıfatlardan uzak etsin ve onların yolunda bizleri sabit kılsın."

Gönüllere işleyen hutbesinin ardından okuduğu mersiye ile Ehlibeyt aşıklarını göz yaşlarına boğan Ayetullah Bunabi ve mersiye sonrası ettiği duların ardından meclisi sonlandırdı.

Edilen duaların ardından, hatıra fotoğrafların çekilmesiyle Ayetullah Bunabi ve beraberindeki heyet Zeynebiye'den ayrıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.