Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Filistinli Mahkumlar Ölümle Burun Buruna

Filistinli hasta esirler tıbbi ihmal yoluyla yavaş yavaş ölüme gönderiliyor. 

01 Nisan 2013
Filistinli Mahkumlar Ölümle Burun Buruna

FHA'nın haberine göre Esirleri Araştırma ve İnsan Hakları Merkezi “Ahrar” Müdürü Fuad El-Hafaş, işgal rejiminin zindanlarında bulunan hasta esirlerin planlı bir şekilde ölüme terk edildiklerini belirterek, kendilerine karşı uygulanan insanlık dışı ihmal nedeniyle esirlerin ağır ağır ölüme yaklaştıklarını ifade etti.

Esirlere destek için yürütülen etkinliklere de değinen El-Hafaş şunları söyledi: “Filistin’de esirlere destek için yapılan etkinlikler çok cılız.

Bu çalışma ve etkinlikler aslında esirlerin unutulduğunu gösteriyor. Onların durumu ve sorunu birçok kişinin umurunda değil.

Gördüğümüz etkinlikler ise, esirlerin yaşadığı sorunu kökünden çözmeyi amaçlamıyor, bunlar duygusal boyutu ağır basan etkinlikler.”

El-Hafaş bu açıklamaları, açlık grevindeki kanser hastası Filistin esir Meysere Ebu Hamdiyye’nin sağlığının bozulması sebebiyle hastaneye kaldırılması ve durumunun giderek ağırlaşması üzerine yaptı.

El-Hafaş yaptığı açıklamanın devamında, “İşgal rejiminin zindanlarında bulunan Filistinli hasta esirlere yönelik desteğin giderek zayıflaması, eski esirlerin karşılaştığı sorunlarda ve girdikleri direnişte yalnız kalmaları, hasta esirlerin serbest bırakılmaması, zindanlarda esirlere yapılan baskılara gereken cevabın dışarıda verilmemesi, esir Arafat Ceradat’ın cinayete maruz kalması gerçekten üzüntü verici.

Destanı andıran açlık grevlerinde bahsediyorsak, her şeye rağmen esirlerin öldüğü haberlerini alıyorsak, idari cezaların artarak devam ettiğini müşahede ediyorsak, bazı esirlerin tekrar tek kişilik hücrelere konulduğunu duyuyorsak, bütün bunlara karşı beklenenin aksine düşük dozlu tepkiler ortaya koyuyorsak, Filistinli gruplarla sivil toplum kuruluşlarının bu konuda üzerlerine düşenin çok azını yaptığını görüyorsak, cezaevi idaresinin yaptığı zulümler, baskılar ve cinayetler artarak devam edecektir demektir” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.