Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Kana Bulandı

Irak?ın başkenti Bağdat?ta, Şii nüfusun yoğun olduğu mahalleler bu sabah bombalarla sarsıldı. Bomba yüklü 9 araçla gerçekeştirildiği belirtilen saldırılarda, ilk belirlemelere göre en az 20 kişi öldü.  

17 Şubat 2013
Irak Kana Bulandı

Şiddet olaylarının bir türlü dinmediği Irak’ta yine bir bombalı saldırı gerçekleşti. Bağdat’ta bu sabah 9 bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu en az 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Polis, bombaların Sadr Kenti, Habibiye, Kahira ve en az diğer iki mahallede daha yaşandığını açıkladı. Irak’ta yılbaşının ardından özellikle Şii nüfusun yoğun olduğu bölgelerde intihar saldırılarında artış yaşanmıştı.

Irak’ın kuzeyinde dün yaşanan intihar saldırısında, Iraklı üst düzey bir askeri yetkili öldürüldü. Ocak ayının başından bu yana yaşanan saldırılarda ise 34 kişi hayatını kaybetti.

Hafta sonunda yaşanan saldırıları henüz üstlenen olmasa da, El Kaide bağlantılı İslami Irak Devleti örgütünden şüphe ediliyor. Örgüt, ABD ve Iraklı güçlere karşı kaybedien toprakları geri alma yemini etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.