Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Alulbeyt'ten Cabir'e Ziyaret (Foto)

Alulbeyt Müessesi Türkiye Temsilcisi Rahmi Onurşan ve beraberindeki heyet, kısa adı CABİR olan Dünya Caferi Alimler Birliği'ni ziyaret etti. 

17 Şubat 2013
Alulbeyt'ten Cabir'e Ziyaret (Foto)

Ziyarete gelen Alulbeyt Müessesi Türkiye sorumlusu Rahmi Onurşan Rahmani, Hasan Atam, Allah-u Ekber Camii İmamı Yakup Yaşlak, Mikail Gürel, Nihat Kaçmaz ve Bahri Aymaz'ı, CABİR Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut, CABİR Genel Sekreteri ve Güneşli Ehlibeyt Camii İmamı Ş. Musa Ayaztekin, CABİR Yönetim Kurulu Üyeleri olan Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camii İmamı Ş. Ali Koç, İkitelli Hz. Ebutalib Camii İmamı Ş. Hüseyin Çaça, Ş. Musa Ayaztekin, Ş. Hasan Yazar ve Ş. Zafer Kamacı karşıladı.

CABİR Başkanı Ş. Hasan Karabulut, CABİR'in kuruluş amacı, hedefleri ve Zeynebiye hareketinin dünü-bugünü hakkında kısa bilgiler verdi.

Alulbeyt Müessesi Türkiye Sorumlusu Rahmi Onurşan Rahmani'de, Zeynebiye hareketinin Türkiye'deki Şiaların merkezi konumunda olduğunu vurgulayarak: "Zeynebiye Türkiye'deki Şia'nın merkezidir. Kimse Zeynebiye'nin geçmişini ve hizmetlerini inkar edemez, bunu inkar eden kim ve hangi kurum olursa olsun, nankörlük etmiş olur. Bu noktada biz Alulbeyt olarak CABİR'in çok önemli bir zamanda çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyoruz. Her zaman ve her türlü işbirliğine de hazırız." dedi.

Samimi ortamda geçen ziyaretten sonra, Alulbeyt heyeti geçen yıl Aşura meydanında çekilen “Zeynebin Gözyaşları” fotoğrafını, ziyaretin anısına CABİR Başkanına takdim ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.