Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn'e "Bahar" Gelmiyor!

Bahreyn güvenlik güçlerinin barışçıl göstericilere saldırısında en az 200 kişi yaralandı; yabancı basın mensupları tutuklandı.  

16 Şubat 2013
Bahreyn'e

İnsan hakları aktivistlerinin bildirdiğine göre  Al-i Halife rejimi güvenlik güçlerinin Bahreyn'in çeşitli kentlerinde göstericilere yaptığı saldırıda en az 200 gösterici silahla yaralandı. Bazı yaralıların durumu ciddiyetini koruyor.

Bahreyn güvenlik güçleri Al-i Halife rejim karşıtı barışçıl gösteriye silah ve göz yaşartıcı gazlarla müdahale ettiler.

Bahreynli inkılapçıların belirttiğine göre, halkın itirazları karşısında kendini zayıf hisseden güvenlik güçleri silaha sarılıyorlar.

Al-i Halife rejimi güvenlik güçlerinin dünkü saldırısında 16 yaşındaki Hüseyin El-ceziri hayatını yitirdi. Ayrıca Bahreyn'in Ebu Sebi'i bölgesinden Çarşamba günü zehirli gazlardan etkilenen bir kadın da hayatını kaybetti.

El-Alem haber kanalının bildirdiğine göre söz konusu iki Bahreynli ile birlikte inkılabın başlamasından bu yana toplam 125 Bahreynli güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Bahreyn halkının direnişinin ikinci yıl dönümü gösterileri ile eşzamanlı olarak düzenlenen gösterilerde güvenlik güçleri, gösterileri fotoğraflarla belgelemek isteyen Almanya, Fransa ve Associatedpres muhabirlerin de aralarında bulunan bazı fotoğrafçıları tutukladı.

Alınan haberlere göre Al-i Halife rejim güçleri göz yaşartıcı ve zehirli gazlar ve de silahlarla, Âli, Eddeye, El-deraz köyleri ve sitre adasında göstericilere saldırarak onlarca kişiyi yaralayıp 14 yaşında olan 2 çocuğun da aralarında olan onlarca kişiyi de tutukladılar.

Göstericilere karşı kullanılan zehirli gazlar, göstericilerin sinir sistemi ve vücutlarına ağır ve ciddi hasarlar veren yasak gazlardan olduğu belirtildi.

Bahreyn'den yayınlanan fotoğraflar güvenlik güçlerinin Maname ve diğer kentlerin sokaklarında zırhlı askeri araçlarla devriye gezdiğini gösteriyor.

Bu arada Bahreyn uluslar arası havaalanının da bazı pistleri kapattığı ve bir çok hava yollarının ise Bahreyn uçuşlarını iptal ettiği belirtiliyor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.