Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'ün İran Temasları (Foto)

Tahran'da düzenlenen 26. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı amacıyla İran'da bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Tahran ve Kum şehirlerinde çeşitli temaslarda bulundu. 

05 Şubat 2013
Özgündüz'ün İran Temasları (Foto)

Tahran'da bulunduğu otelde birçok önemli isimle bir araya gelen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, konferansta yaptığı konuşmasında Tekfirci Vahhabililik anlayışının tehlikesine vurgu yaptı.

Dünya Ehlibeyt Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Ahtari'nin Vahdet Haftası dolayısıyla düzenlediği yemekli davetinde de katılımcılara seslenen Özgündüz, medenice bir arada yaşamanın önemine vurgu yaptı.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin özel kalemi Ayetullah Kummi'yi ziyaret eden Özgündüz, çeşitli konularda fikir alışverişi yaptı.

Uluslararası İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği (IRTVU) Genel Sekreteri Ali Kerimiyan'ın da yemek davetine icabet eden Özgündüz, basının ve doğru haberin önemiyle ilgili Kerimiyan'la bir süre sohbet etti.

Çeşitli temasların ardından Tahran'dan ayrılan Özgündüz ve beraberindeki heyet, Kum şehrine doğru yola çıktı.

Kum'da ilk önce Velayet Tv Genel Müdürü Ayetullah Dr. Kazvini'ye iade-i ziyaret yapan Özgündüz, öğle yemeğinin ardından Velayet Tv stüdyolarını dolaştı.

Mecme-i Takhrib'in yeni başkanı Ayetullah Eraki'nin Kum'daki bürosunu ziyaret eden Özgündüz, bir süre burada sohbet ettikten sonra, büyük taklit merciilerimizden Ayetullah'il Uzma Seyyid Abdülkerim Musavi Erdebili'yi ziyaret etti.

Ayetullah Erdebili'yle bir süre sohbet eden Özgündüz ve beraberindeki heyet, daha sonra Ayetullah Erdebili'nin oğlu Hüccet'ül İslam Velmüslimin Seyyid Ali Erdebili'nin yemek davetine icabet ettiler.

Daha sonra yine büyük taklit merciilerimizden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi'yi ziyaret eden Özgündüz, burada bir süre sohbet ettikten sonra Ayetullah Dr. Kazvini'nin otelde yaptığı ziyaret ve kitap hediyelerinin ardından Kum kentinden ayrıldı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'e ziyaretinde Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Ş. Hasan Karabulut, Caferider Başkan Yardımcısı Niyazi Şeren ve Zeynebiye Tv Genel Yayın Yönetmeni Ali Demirtekin'le beraber, CABİR Yönetim Kurulu Üyesi Seyyid Seccat Karakuş. CABİR alimlerinden Ş. Bayram Dalga, Türk Talebeleri Hüseyniyesi Müdürü İsa Mehdevi ve Almanya İmam Ali Camii İmamı H. M. Mücahidi de eşlik etti.

Özgündüz, Toplantıda Bulunan Sünni Alimlere Nasıl Seslendi?

Suriye Baş Müftüsü, Zeynebiye.com'a Neler Söyledi?

YAKINDA...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.