Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El-Hekim: Merceiyyet Durumdan Rahatsız

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim, dini merceiyetin KDP ile Dava Partisi arsında yaşanan çekişmenin, Kürt-Şii gerginliğine dönüşmesinden rahatsız olduğunu açıkladı. 

06 Şubat 2013
El-Hekim: Merceiyyet Durumdan Rahatsız

Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan Hendan gazetesi, Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim ile Bedr Örgütü Başkanı Hadi el-Amiri’nin, Nuşirevan Mustafa liderliğindeki Goran Hareketi’nin düzenlediği toplantıya katıldıklarını ve Bağdat ve Erbil arasında yaşanan sorunlardan duydukları rahatsızlığı ifade ettiklerini bildirdi.

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim, Irak’taki dini merceiyetin, Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi ile Nuri el-Maliki liderliğindeki Dava Partisi arasında yaşanan çekişmenin Şiilerle Kürtler arasındaki ilişkileri olumsuz etkilemesinden kaygı duyduğunu söyledi.

Irak Parlamentosundaki Goran Hareketi milletvekillerinden Heval Kuyistani ise düzenlenen toplantıda Irak’ta yaşanan gelişmelerin ve Kürt-Şii ilişkilerinin değerlendirildiğini söyledi.

Bedir Örgütü Başkanı Hadi el-Amiri de Şiilerle Kürtler arasındaki ilişkilerin çok daha fazla geliştirilmesi gerektiğini belirtti ve Ammar el-Hekim’le kendisinin Şiilerle Kürtler arasındaki ilişkileri iyileştirmekle görevlendirildiğini söyledi.

Hadi el-Amiri, “Şii merceiyeti, Şiilerle Kürtler arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini ve Kürtlerin KDP ile Dava Partisi arasında yaşanan çekişmelerin Kürt-Şii ilişkilerini olumsuz etkilemesine izin vermemesini istiyor” dedi.

Kürtlerle Şiiler arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe ve stratejik niteliğe sahip olduğunu vurgulayan Hadi el-Amiri,  “Dini merceiyet, her zaman Kürtlerin yanında olmuş ve onları savunmuştur” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.