Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen?de Katar Silahları!

Yemen kıyılarında ele geçirilen silah yüklü geminin Katar tarafından finanse edildiği ve Suriye?ye silah götürdüğü açıklandı. 

05 Şubat 2013
Yemen?de Katar Silahları!

Yemen’de yayımlanan el-Oulaye gazetesi, Yemen sahil güvenlik güçleri ve bölgedeki Amerikan deniz kuvvetleri tarafından ele geçirilen silah yüklü geminin Katar tarafından finanse edildiğini ve taşıdığı silahları Suriye’deki silahlı gruplara götürdüğünü bildirdi.

Geminin Ukrayna’dan geldiğini belirten gazete, taşıdığı silahların bir kısmını Yemen’de indirdikten sonra geri kalanını Suriye’deki silahlı gruplara ulaştırmak için yola çıktığını; ancak Yemen sahil güvenliği ve Amerikan deniz kuvvetleri tarafından durdurulduğunu yazdı.

Gemide çok sayıda omuzdan atılan SAM-2 ve SAM-3 füzelerinin bulunduğu belirtildi.

Alçaklığın Anatomisi: Katar

Batı'nın demokrasi ihracatı krallıklara-emirliklere uğramaz. Çünkü onlar emperyalizmin sadık uşaklarıdır; petrodolarları ve fetvaları onların emrindedir.

Sadece İzmir kadar yüzölçümü olan bir emirlik dünya politikasını şekillendirmeye cüret ediyor. Bahsettiğimiz ülke Arap Baharı'nın asla uğramayacağı, bu baharı şekillendirme maşası Katar.

Son dönemde insan hakları ve demokrasinin ateşli savunucusu haline gelen Siyonist uşağı Katar'da monarşik bir emirlik sistemi hâkimdir. Hükümet emir tarafından tayin edilir. Ülke Temmuz 1970'de yürürlüğe konan anayasayla yönetilmektedir. 35 üyeli bir Danışma Meclisi vardır. Meclis dediysek, bu meclisin üyeleri seçimle değil tayinle belirlenir ve sınırlı bir yasama yetkisine sahiptir. Emirin meclisin kabul ettiği yasaları veto etme hakkı vardır. Tabii ki, Katar'ın bu rejimini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Çünkü USrail'in demokrasi emperyalizmi, haliyle uşaklarına uğramaz, uğrayamaz.

Libya'da tüm servetini NATO'nun emrine sunarak Muammer Kaddafi'nin linç edilmesiyle sonuçlanan rejim değişikliğinin baş aktörlerinden biri olan Katar, dünyada kişi başına milli gelirin en yüksek olduğu ülke.

Görünüşte İslam ülkesi olan Katar, milli gelirinin tek kuruşunu İslam dünyasının menfaatine harcamış değil; aksine tüm fitne hareketlerinin ve İslam coğrafyası işgallerinin baş destekçsi unvanına sahip.

Katar'da bu sadık uşaklığın baş mimarı Başbakan ve aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı görevini de üstlenen Şeyh Hamad Bin Casim Es-Sani. Es-Sani bölgede etkili olmak, Siyonizme daha çok hizmet edebilmek için Amerika Birleşik Devletleri'nin Katar'daki Al Udeid askeri üssünden Irak, Afganistan ve Somali'ye operasyonlar düzenlemesine izin verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2006 tarihli bir gizli belgesinde Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Casım Es Sani, ABD'li bir yetkiliye gururla şu sözleri söylüyordu: "Katar İran'la eşit bir kuvvet olarak masaya oturuyor ve bu çok önemli bir olay."

ABD'nin ileri merkez komutanlığına evsahipliği yapan bu ülke, son aylarda tüm gücünü Suriye'ye ayırmış durumda. Katar merkezli El Cezire, Arap Baharı Projesi'nin gözdesi, en verimli piyonu. Suriyeli teröristlere silah ve mühimmat için para desteğinde sınır tanımayan Katar, ABD'nin Taliban'la barış görüşmelerine başlamasını sağlamak amacıyla örgütün Katar'da temsilcilik açılmasına izin verdi.

Dünyanın en zengin ülkesi sıralamasında birinciliği elinde bulunduran Katar'ın; milli, dini ve insani tüm değerlerini hiçe sayarak dünyanın alçak yönetimi sıralamasında da zirveyi zorladığı kesin!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.