Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Farklı Değerler Bir Arada.. (Foto)

Kanarya İlköğretim Okulu'nda birlikte yaşama bilincini geliştirmek üzere düzenlenen törene farklı din ve mezhepten din adamları katıldı. 

27 Kasım 2012
Farklı Değerler Bir Arada.. (Foto)

Milli Eğitim Bakanlığı'nca her ay bir değer konusu seçilerek düzenlenen ve Kanarya İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen konferansta farklı inançlardan din adamları bir araya geldi.

Okul Müdürü Cem Bezgin'in öncülük ettiği, Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan'ın da katıldığı toplantıya Gedikpaşa Ermeni Kilisesi Ermeni Patrikhanesi Din Görevlisi Peder Zaven İshak Bıçakçı, Kanarya Muhtarı Necat Karadeniz, Kanarya Merkez Camii İmamı Yahya Keçeci, Halkalı Cem Vakfı Şube Başkanı Gazi Arslan ve okul öğretmenleri katıldı.

Konferans saygı duruşu ve ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Din adamları yaptıkları konuşmalarda insanların farklı inanç ve düşünceye sahip olmalarının kavga sebebi olmadığını çocuklara anlattılar, insanların birbirinin inanç ve görüşlerine saygı duyarak barış içerisinde yaşamaları gerektiğini dile getirdiler.

Muharrem ayı dolayısıyla Hz. Hüseyin'in şehit edilişi anlatıldı. Hz Hüseyin'in tüm insanlık için bir değer olduğu vurgulandı. Törende konuşma yapan Hamit Turan, çocuklara birlik ve beraberlik mesajları iletti.

Törende Hamit Turan Hz. Hüseyin'in kabrinin tablosunu Okul Müdürü Cem Bezgin'e hediye etti. Ve salonda bulunan çocuklara tablo üzerinde yazılı olan "Hüseyin hidayet meşalesi ve kurtuluş gemisidir." hadisini şu şekilde açıkladı:

"Çocuklar hepiniz birer Hüseyin olmaya çalışın, bu yolda ilerlerseniz dünya sizin için ve tüm insanlık için daha güzel olacaktır.Çünkü O hidayet meşalesidir, yolları aydınlatandır. Kendinize O'nu kılavuz edinin.Hz. Hüseyin'i örnek alıp, O'ndaki güzellikleri uygularsanız sizler güzel insanlar olacaksınız."

Program misafirlere aşure ikramının ardından misafirlerin aynı sofrayı paylaşarak kahvaltı yapmaları ile devam etti.

Böyle değerli, faydalı bir konferans için okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ile program sonlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.