Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Peygamberimize Hakaret Filmine Tepki

ABD'de gösterime giren Hz. Muhammed'e hakaret içeren sinema filmi, Mısır ve Libya'da büyük tepki çekti. Mısır'da ABD Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yapılırken, Libya'da ABD konsolosluğuna roketli saldırı düzenlendi. 

12 Eylul 2012
Peygamberimize Hakaret Filmine Tepki

ABD'de Hz. Muhammed'e hakaret içeren bir sinema filminin gösterime girmesi Müslüman dünyasını kızdırdı.

Mısır'ın Kahire Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterisinde ABD bayrağı yakılırken, Libya'daki tepki daha sertti.

Libya'nın Bingazi kentindeki ABD Konsolosluğu'na silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Roket atarların da kullanıldığı saldırıda, isabet alan binada yangın çıktığı belirtilirken, ordunun olaya müdahale ettiği ve yangının büyümeden söndürüldüğü öğrenildi.

Saldırıda ölü ya da yaralıların olup olmadığına ilişkin net bir bilgi verilmedi. Saldırının radikal İslami eğilimli bir grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Dün de, konsolosluğun önünde toplanan onlarca Libyalı, ABD'de gösterime girecek bir filmin Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği gerekçesiyle ABD aleyhine sloganlar atmıştı.

HRİSTİYANLARDAN DESTEK

Mısır'daki Hristiyan aktivistler de filmin gösterimin durdurulması için ABD elçiliği önünde yapılan eyleme destek verdiğini belirtti.

Kıpti devleti kurucuları sayılan Moris Sadık, Asamet Zagleme başta olmak üzere ABD'de yaşayan Mısırlı Hristiyanlar ve daha önce Kur'an yakma eylemiyle gündeme gelen ABD'li Rahip Terry Jones, filmin bugün gösterime gireceğini açıklamıştı.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliği, filmi, 'Dini kışkırtma' olarak nitelendirerek kınamıştı.

CABİR'den Müslümanlara Çağrı

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR), Peygamber Efendimizi aşağılayan ve O'na hakaret eden filme karşı tepki göstererek Müslümanları duyarlı olmaya davet etti.

Caferi İmamları Cuma Namazı'nda bu konu üzerinde durmaya çağıran CABİR, halkın da provakasyona gelmeden tepkilerini dile getirmelerini istedi.

14 Eylül Cuma Namazı'nda İstanbul'daki Ehlibeyt mescitlerinin de Cuma Namazı için Zeynebiye'ye geleceğini söyleyen CABİR, filmin protesto edileceğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.