Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Büyük Zafer'in 90. Yıldönümü

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü. Büyük Zafer'in 90. yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

30 Ağustos 2012
Büyük Zafer'in 90. Yıldönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta etkinliklerle kutlanıyor.

Anıtkabir'deki tören Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkan Vekili Adnan Keskin, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakulukçu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, bazı bakanlar kurulu üyeleri ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Törene kulağındaki rahatsızlık nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e vekalet eden TBMM Başkanı Çiçek, Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Cemil Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletlerin tarihlerinde çok önemli günler bulunduğunu, Türk milletinin de Büyük Zafer ile bağımsızlık inancı, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğini kaydetti.

Zafer Bayramı'nın Türk milleti için onur ve gurur günü olduğunu ifade eden Gül, Türkiye olarak hep birlikte kenetlenerek, bugünü kutlamanın mutluluğunu yaşarken, vatan için canını veren tüm şehitlere minnet duyduklarını, onları rahmetle ve şükranla andıklarını bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.