Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısır: Camp David'e Bağlıyız

Mısır'ın yeni Savunma Bakanı Abdülfettah el-Sissi, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Mısır'ın Camp David barış anlaşmasına bağlılığını yineledi. 

27 Ağustos 2012
Mısır: Camp David'e Bağlıyız

Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre Mısır Savunma Bakanı el-Sissi, bugün İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'la telefonla görüştü. Görüşmede başta Mısır ordusunun Sina bölgesinde düzenlediği askeri operasyonlar olmak üzere Mısır-İsrail ilişkileri ele alındı.

Mısır Ordusu, 5 ağustosta Sina'da 16 askerinin öldürülmesinden sonra geniş çaplı operasyonlara başlamıştı. Sina bölgesindeki askeri operasyonun fanatik unsurları hedef aldığını belirten el-Sissi, İsrail ile Mısır arasında imzalanan barış anlaşmasına bağlı kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Abdulfettah el-Sissi, Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi'nin cumhurbaşkanlığı müsteşarlığına getirilmesinden sonra Savunma Bakanı olarak görevlendirilmişti.

Askeri Konsey Üyesi olan el-Sissi'nin ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı John Brennan ve  ABD'nin Mısır Büyükelçisi Anne Patterson'la kişisel ilişkilerine dikkat çeken Mısırlı siyasi analistler, Sissi’nin Askeri Konsey içerisinde Amerika'ya en yakın isimlerden birisi olarak nitelendiriyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.