Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BlackWater Güçleri Suriye'de

Mısırlı ünlü gazeteci Hasaneyn Heykel, Amerikan özel güvenlik şirketi Black Water?e bağlı paralı askerlerin Suriye?de bulunduğunu açıkladı. 

28 Ağustos 2012
BlackWater Güçleri Suriye'de

Mısır’da yayımlanan el-Ehram gazetesine demeç veren ünlü gazeteci ve düşünür Hasaneyn Heykel, Suriye’nin bölünmesinin bölgede bir stratejik çatlağa sebep olacağını belirterek “Suriye halkı NATO Baharı istemiyor” dedi.

Bölgede adı ilk kez Irak işgali sırasında gündeme gelen Amerikan özel güvenlik şirketi Black Water paralı askerlerinin Suriye’de bulunduğunu belirten Hasaneyn Heykel, Black Water güçlerinin Suriye içerisinde ve dışında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Hasaneyn Heykel, “Suriye halkının çoğunluğu ülkelerinde Libya senaryosunun tekrar edilmesini yani NATO’nun getireceği baharı istemiyor” dedi.

Suriye’ye yönelik savaşın bölgedeki Arap-İsrail çekişmesini İslam-İslam çekişmesi haline dönüştürdüğüne dikkat çeken Hasaneyn Heykel, bunun çok büyük bir hata olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.