Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Savaşa Hayır Diyen İmam Görevden Alındı

Hatay?ın Reyhanlı ilçesinde ?savaşa hayır? diyen imam Recep Göçmez İlçe Müftülüğü tarafından görevden alındı. 

23 Ağustos 2012
Savaşa Hayır Diyen İmam Görevden Alındı

 İmam Göçmez’e görev yeri değişikliği Reyhanlı İlçe Müftüsü Yusuf Ağbayram tarafından bildirildi. Reyhanlı Hayrat Camii’nin imamı Recep Göçmez, Hucurat Suresi’ndeki  “Eğer sizden iki topluluk birbiriyle savaşırsa arasını bulun” ayetini vaazında okuduğu için şikayet edildi.

Yapılan şikayet üzerine imam Göçmez Hayrat Camii imamlığından alınarak Merkez İmam Kursu Camii İmam Hatipliği’ne görevlendirildi. Göçmez görev yeri değişikliğinden çok olanların kendisini üzdüğünü kaydetti.

Göçmez, şunları söyledi: “Hucurat Suresi içerisinde geçen bir ayet var. Eğer sizden iki topluluk birbiriyle savaşırsa arasını bulun diye. Okuduğum ayet bu vaazda. Cuma Hutbesine de çıkmadım o gün. Müftü benimle konuşmadan, hiçbir soru sormadan, cemaatime gelip söylemeden bu Cuma bayrama bir gün kala yazımı yazmış mevcut hükümete ve hükümet taraftarlarına, iç ve dış politikalara eleştiri yaptığınızdan dolayı sizi buradan aldık.

Benim için bu ceza değil ama benim zoruma giden bu Türk milleti hangi gün komşularını bir ABD zihniyetine bir İsrail zihniyetine uyup da yok etme konusunda bir birlik olur?” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.