Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Maliki: Müdahale İstemiyoruz

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Bağdat?ta kabul ettiği Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey?e Suriye?ye müdahalede bulunulmasına karşı olduklarını söyledi. 

23 Ağustos 2012
Maliki: Müdahale İstemiyoruz

Irak’ın Nehreyn haber ajansının bildirdiğine göre Başbakan Nuri el-Maliki, Amerikan Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey’le dün gece yaptığı görüşmede Suriye’ye yönelik askeri müdahaleden sakınılmasını ve sorunun siyasi yollarla çözümüne odaklanılmasını vurguladı.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ın Suriye konusundaki bakış açısının Kofi Annan tarafından sunulan çözüm planını tamamlar nitelikte olduğunu belirterek “Bağdat, bu görüşünü Mart ayında yapılan Arap Birliği zirvesinde dile getirdi” dedi.

Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de Irak’ın Suriye krizindeki farklı tutumu sebebiyle sorunun çözümü konusunda diğer bölge ülkelerinden çok daha etkin bir rol oynayabileceğini söyledi.

Irak Başbakanlık ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada Başbakan Maliki’nin General Dempsey’den Irak’ın tüm hava kara ve deniz sınırlarındaki egemenliğinin güçlendirilmesi için Irak silahlı kuvvetlerinin silahlandırılması konusunda acele edilmesini istediği bildirildi.

General Dempsey ise Irak’ın bağımsızlığını ve bütünlüğünü garanti edecek tüm savunma ihtiyaçlarını karşılayacakları sözünü verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.