Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kartal'da da Alevi Evleri İşaretlendi

Kartal Hürriyet Mahallesi?nde bulunan Veli Baba Cemevi ve Sivas Yıldızeli Yağlıdere yöre derneği çevresindeki 25 Alevi yurttaşın evi gece saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişilerce işaretlendi. 

23 Ağustos 2012
Kartal'da da Alevi Evleri İşaretlendi

Konuya ilişkin açıklama yapan Kartal Cemevi Derneği Başkanı İsmail Saçlı, bu işaretlerin Alevi evlerinde olmasının dikkat çekici olduğunu belirterek “Bir tedirginlik, provakatörlük var. Ülkede bu kadar yaşanan olay varken bu olayla yeni bir gündem oluşmasından yana değiliz. Ama bu olayı kınıyoruz. Hükümetin bir an önce bu çocuksa da, kime yaptırılıyorsa, hangi güçse bunu bir an evvel bulması lazım çünkü bu olay Alevi yurttaşlarda büyük tedirginlik yarattı” dedi.

Olayı çok büyütmeden Alevi-Sünni tedirginliği yaratmadan bu olayın çözülmesini istedikleri kaydeden Saçlı, “Bu olaylar Erzincan’da, Adıyaman’da, İzmir’de ve çoğu yerde olduğu için hemen bir Maraş, Çorum olayının yaşanacağı düşünülüyor ve bu insanları tedirgin ediyor. Bunun sonucunda insanlar bir gün tedirginliklerinden dolayı bireysel silahlanmaya yönelebilir. ‘Benim güvenliğim yok yarın kapımı birisi çalar’ söylemiyle silahlanmaya gidebilir. Onun içi sakin olmalıyız” diye konuştu.

Bu bölgede bir de kentsel dönüşüm meselesinin olduğunu vurgulayan Saçlı, “Bu olayın mahallede bir rahasızlık yaratmak için olduğunu düşünüyorum. İnsanları göçe zorlamak istiyor olabilirler. Bu kentsel dönüşüm projeleriyle bu rahatsızlık verilmiş olabilir. Ya bir güç bunu yaptırmış olabilir. Tamamen bu olayın sebebi huzursuzluk ve tedirginlik yaratmaktır” diye konuştu.

Bölgede yaşayan yurttaşlar ise 30 senedir bölgede böyle bir olay yaşanmadğını söyleyerek, evlere konulan işaretlerin mahallede bir gerginlik yaratmak için yapıldığını belirttiler.

Yöre derneği yöneticileri olayla ilgili Kaymakamlığa dilekçe verirken, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’da olaya ilişkin mahaleleye gelerek bilgi aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.