Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şenliklerde Coşkulu Final (Foto)

Şenlik Tertip Komitesi tarafından düzenlenen "Zeynebiye'de Ramazan Şenliği" programları, Arefe gününde coşkulu bir finalle son buldu. 

19 Ağustos 2012
Şenliklerde Coşkulu Final (Foto)

Şenlik Tertip Komitesi'nden Ali Demirtekin'in sunduğu program, CABİR Kurucu Başkanı ve Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Şenlik Tertip Komitesi'nden Hüseyin Atam, bu programları düzenleme amaçları ve programların getirilerini anlatan bir konuşma yaptı.

Ardından Grup Aktif'in önümüzdeki günlerde yapacakları projelerini anlatmak üzere Mehti Atam kürsüye davet edildi. Atam, Tiyatro Okulu ve çeşitli kursların açılacağı müjdesini verdi.

Ayrıca kısa film yarışmalarına gönderilmek üzere hazırladıkları ve Ortadoğu'da yaşananları kısaca anlatan "Satılık Mücahitler" adlı kısa filmleri ilgiyle izlendi.

İzletinin ardından Şenlik Tertip Komitesince düzenlenen programa en fazla iştirek eden H. Mezahim Şahintekin adına oğlu İfa Spor Kulübü Başkanı Ali Şahintekin'e, en fazla iştirak eden kurumumuz Ata-Der adına H. Sadrettin Turan'a, en fazla katılım gösteren Bağcılar İmam Ali Camii gençleri adına Hüseyin Şeren ve Cafer Buyruk'a, en fazla katılım gösteren Zeynebiye Gençlik Komisyonu üyelerinden "Abiler Grubu" adına Muhammed Ali Buyruk'a hediyeleri Şenlik Tertip Komitesi'nden Asım Laçin, Ebuzer Özgündüz,  Hasan Kuzu ve Musa Talayhan tarafından takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından doksanlı yılların başında çıkarılmış Hüseynî Yol albümünden "Ey Özgündüz" ezgisi, Zeprom tarafından günümüz standartlarında yenilenmiş haliyle izletildi. Büyük ilgiyle izlenen klip büyük alkış aldı.

Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz sahneye davet edildi. Alkışlarla kürsüye gelen Özgündüz, Şenlik Tertip Komitesine ve katılımcılara teşekkür ettikten sonra gündemi değerlendirdi.

Özgündüz'ün ardından yine günümüz versiyonuyla hazırlanan "Zeynebiyem" marşı izleyicilerle beraber ayağa kalkarak hep beraber söylendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.