Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Fıtır Bayramı Namazı (Foto)

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatında kılınan Ramazan Bayramı namazına 10 bini aşkın Ehlibeyt dostu iştirak edince Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi yetersiz kaldı! 

20 Ağustos 2012
Zeynebiye'de Fıtır Bayramı Namazı (Foto)

İstanbul’un çeşitli bölgelerinden Ehlibeyt dostları bayram namazını Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün imamlığında kılmak için ZCKM'ye akın etti.

Özgündüz konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak: "Bizim hayalimizdeki dünya, adaletin hakim olduğu, herkesin hakkına kavuştuğu, temsilde adaletin olduğu, paylaşımda adaletin olduğu, fikrin ifadesinde ve inancın yaşanmasında hürriyetin olduğu, fırsatlarda ve kanun karşısında herkesin eşit olduğu, kimsenin dokunulmazlığının olmadığı, adil yargılandığı ama her suçlunun eşitçe yargılandığı gül gibi, cennet gibi bir dünya...

Ama günümüz dünyası maalesef ki bundan çok uzak." dedi. Peygamber ailesinin haklarına kavuşmadığı bir dünyada, insanların haklarına kavuşmasının imkansız olduğunu vurgulayan Özgündüz, "Peygamberimizin işaret buyurduğu ve Ehlisünnet kaynaklarında da mevcut olan 12 halife ümmete hükmetmiş olsaydı, bahsettiğim dünyanın daha güzel haliyle, cennet gibi bir dünyada yaşıyor olacaktık." dedi.

"Eğer birbirinizle çekişirseniz, devletinizi kaybedersiniz, Müslümanlar aklınızı başınıza toplayın, birbirinizle savaşırsanız, kesinlikle imparator olma rüyasından vazgeçin, sizi zillet bekliyor, bu Allah'ın sözüdür ve bunda hilaf yoktur!" diyen Özgündüz, "İzzet arıyorsanız, bunu emperyalist ve siyonistlerin kapısında, düşmanların himayesinde aramayın, bunu Rabbinizden bekleyin. Siz imanınıza dönseniz, düşmanın içinize koyduğu, gönlünüzü kirlettiği kirli hayallerden vazgeçerek kendinize gelirseniz, şu en güzel kelama, Kuran'a dönerseniz, Kuran'ın eğittiği, büyüttüğü, yücelttiği bir ümmet olursunuz. Buna rağmen düşmanın oyunlarıyla kirlenmek niye?" dedi.

Zeynebiyeli hanımların da büyük ilgi gösterdiği namazda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü ilgiyle dinleyen kadın erkek, yaşlı çocuk yediden yetmişe binlerce Ehlibeyt dostu, Özgündüz'ün kıldırdığı bayram namazının ardından tekbirler ve selavatlarla ZCKM'den ayrıldılar. Görkemli kalabalık Zeynebiye Caddesi'nde uzun süre yoğunluk oluşturdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.