Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'den Hizbullah'a Önlem

İsrail Hizbullah'a karşı almış olduğu yenilgiyi unutamıyor, Esad'ın düşmesini bekleyen İsrail, Hizbullah'ın eline geçecek silahların önüne geçmek istiyor 

23 Temmuz 2012
İsrail'den Hizbullah'a Önlem

Esed'in düşmesini bekleyen İsrail, operasyon için düğmeye bastı. İsrail Savunma Bakanı Barak, "Suriye'deki kimyasal silahların Hizbullah'ın eline geçmesini önlemek" amacıyla yapılacak bir operasyon için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Yenişafak'ın haberine göre, Suriye'deki çatışmalar başkent Şam başta olmak üzere ülke genelinde devam ederken, Beşşar Esed rejiminin düşmesini bekleyen İsrail yönetimi, operasyon hazırlığı için düğmeye bastı.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, ordusunun "Suriye'deki kimyasal silahların Hizbullah'ın eline geçmesini önlemek" amacıyla yapılacak bir operasyon için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Barak, "Orduya başta istihbarat alanında olmak üzere gereken her konuda hazırlıkların yapılması emrini verdim. Böylece bir operasyon yapıp yapmamayı değerlendirme şansına sahip olacağız" dedi.

ABD iLE PAZARLIK YAPILIYOR

Barak, "Gelişmiş silah sistemlerinin, özellikle de uçaksavar füzelerinin ve karadan karaya ateşlenen ağır füzelerin taşınması ihtimalini değerlendiriyoruz. Ancak kimyasal silahların Suriye'den Lübnan'a taşınması olasılığı da söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı. Barak, Esed'in düşmeye başladığı anda istihbarat değerlendirmelerini yapıp ilgili kurumlarla bağlantıya geçeceklerini de ifade etti.

Geçtiğimiz gün New York Times'a konuşan ABD'li yetkililer, Pentagon'un İsrailli savunma yetkilileriyle Suriye'deki silah tesislerinin imhası konusunda görüşmeler yaptığını ancak Barack Obama yönetiminin böyle bir hamleye karşı olduğunu zira Esed'in İsrail'in müdahalesini destek toplamak için bir araç olarak kullanabileceğini iddia etmişti.

KiMYASALLARI DAĞITIYOR!

ABD ve İsrail'in Suriye'deki durumu masaya yatırdığı bir dönemde, Özgür Suriye Ordusu Komutanı Riyad el-Esad, Suriye rejiminin kimyasal silahları ülkenin her yanına dağıtmaya başladığını öne sürdü.

El-Esad, bu bilgiyi, önceki gün saf değiştirerek Türkiye'ye kaçan Suriyeli bir generalden aldığını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.