Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağdat'ta Şiilere Saldırı: 22 Şehit

Bağdat?ın Diyale semtinde Şii Müslümanlar tarafından düzenlenen taziye merasimine düzenlenen intihar saldırısında 22 Şii Müslüman şehit olurken 50 kadarı da yaralandı. 

19 Haziran 2012
Bağdat'ta Şiilere Saldırı: 22 Şehit

Irak'ta düzenlenen intihar saldırısında 22 kişinin şehit olduğu, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Fransa haber ajansının bildirdiğine göre, Irak hastane kaynakları, Bakube kentinde Şii Müslümanların düzenledikleri matem merasiminde canlı bomba taşıyan saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucu en az 22 kişi şehit oldu, 50 kişi de yaralandı.

Bu arada 16 haziran tarihinde ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen terörist saldırılarda en az 43 kişi hayatını kaybederken 169 kişi de yaralandı. Söz konusu saldırılarda şehit olanların çoğunun Ehlibeyt'in pak imamlarından 7'ncisi İmam Musa Kazım’ın (a.s) ziyaretçisi olduğu bildiriliyor.

İntihar saldırısında şehit olanların arasında 4 subayın da bulunduğu belirtildi.

Olayın ardından güvenlik güçlerinin bölgeyi kontrol altına aldığı ve yaralıların hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.