Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: Nevruz, Hz. Adem (a.s.)'in Vasiyetidir (Video)

ATA-DER tarafından organize edilen Büyük Nevruz Şöleni'nde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Nevruz'un insanlık tarihiyle yaşıt olduğunu söyledi. 

01 Ocak 1970
Özgündüz: Nevruz, Hz. Adem (a.s.)'in Vasiyetidir (Video)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz: "Nevruz, kışın bittiği, çilenin bittiği, yazın geldiği, sıcağın geldiği, ılıman iklimin geldiği, tabiatın canlandığı, toprağın rengarenk çiçeklerini sunduğu güzel bir gün. Türk milleti var olduğu sürece bugün bayramı olmuştur.

Aslında bu bayram Ben-î Adem'in bayramıdır. Bu bayram, Hz. Adem (a.s.)'in, vasisi Hz. Şeys 'e vasiyet ettiği gün ve Nuh'un zuhurunda necat gemisinden kaçanlardan olmayın, ona iman edin, onunla birlikte olun ve boğulmaktan kurtulun diye vasiyet ettiği gün ve bu günü her yıl dönümünde bayram etmesini vasiyet ettiği bir gün. Yani bu bayram insanlık tarihi kadar eski ve Hz. Adem (a.s.)'ın vasiyeti üzerine tutulan bir bayram.

Türk milleti bu ata vasiyetine uymuş ve yılın bu gününü bayram edegelmiştir. Allah her gününüzü bayram etsin." dedi.

Konuşmanın tamamını izlemek için tıklayın

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.