Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Haşimi Kışkırtıyor

Irak'ta terör olaylarını yönlendirdiği gereçkesiyle hakkında tutuklama kararı çıkartılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi, "Sıra Kürt liderlerine de gelecek" diyerek saklandığı Irak'ın kuzeyinden tahrik mesajlarını sürdürdü. 

26 Aralık 2011
Haşimi Kışkırtıyor

Irak yargısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında ülkede düzenlenen terörist saldırılara karıştığı gerekçesiyle korumalarının itirafları doğrultusunda tutuklama kararı çıkarmış ve Tarık Haşimi, Kürdistan Bölgesi’ne kaçmıştı.

Tarık Haşimi, Erbil’de düzenlediği basın toplantısında hakkındaki suçlamaları reddederek Irak yargısının bağımsız olmadığını öne sürmüş ve Kürdistan bölgesinde kurulacak bir mahkemede suçsuzluğunu ispat edebileceğini söylemişti.

Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentine bağlı Kala Çolan bölgesinde, kendi ifadesiyle Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin misafiri olarak kalan el Haşimi, "Irak'ta siyasi boşluk var. Bunun, Başbakan Nuri El Maliki'nin Irak'ı tek kişi ve tek parti olarak yönetmek istemesinden kaynaklandığını düşünüyorum" diyerek tahrik edici açıklamalarına yenilerini ekledi.

Suçlamalar karşısında suskun kalmayacağını vurgulayan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "kirli oyun" olarak nitelendirdiği suçlamaların amacının, kendisini kötülemek ve yıpratmak olduğunu belirterek "İleride sıra Kürt liderlerine de gelecek" dedi.

Tarık Haşimi dosyası yeniden incelenecek

Irak Yüksek Yargı Şurası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin dosyasının yeniden inceleneceğini açıkladı.

Irak Yüksek Yargı Şurası bir bildiri yayımlayarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkındaki suçlamaların incelenmesi için kurulan adli komitenin dosyayı yeniden incelemeye karar verdiğini açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.