Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen Tiyatrosunda Son Perde

Yemen Parlamentosu, Ali Abdullah Salih?in Yardımcısı Abdurrabih Mansur Hadi?yi cumhurbaşkanlığı seçimi için tek aday olarak belirledi; Salih Amerika ziyaretine hazırlanıyor. 

26 Aralık 2011
Yemen Tiyatrosunda Son Perde

Yemen parlamentosu, parlamenterlerin çoğunluğunun katılmadığı oturumunda Ali Abdullah Salih’in Yardımcısı Abdurrabbih Mansur Hadi’yi cumhurbaşkanlığına tek aday olarak gösterme kararı aldı.

Öte yandan Yemen’de Ali Abdullah Salih’in yargılanması talebiyle başlatılan gösterilerin devam ettiği bildiriliyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez İşbirliği Örgütü ile yargı dokunulmazlığı karşılığında cumhurbaşkanlığından çekilmeyi kabul eden Ali Abdullah Salih düzenlediği basın toplantısında birkaç gün içerisinde Amerika’ya gideceğini açıklamıştı.

Ali Abdullah Salih ABD’ye gidiyor

Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, ülkenin geleceği ile ilgili temaslarda bulunmak üzere çok yakında Amerika’ya gideceğini açıkladı.

El- Alem televizyonunun haberine göre bugün bir basın toplantısı düzenleyen Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, birkaç gün içerisinde Amerika’ya gideceğini açıkladı.

Amerika’ya tedavi amacıyla gitmediğini ve sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Washington’a Yemen hükümetinin çalışmaları, ulusal birlik ve erken seçimler gibi konularda görüşmelerde bulunmak için gideceğini söyledi.

Ali Abdullah Salih, Amerika’dan döndükten sonra bir muhalefet partisinin başkanı olarak siyasi faaliyetlerine başlamak üzere ülkesinde bulunacağını ifade etti.

Ali Abdullah Salih’in Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Körfez İşbirliği Örgütü’nün Yemen için hazırladığı çözüm planını imzaladığı kasım ayında BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Salih’in tedavi için New York’a geleceğini açıklamıştı.

Öte yandan Ali Abdullah Salih’e bağlı güçlerin düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerde göstericilerin üzerine açtığı ateş sonucu 9 kişi ölmüş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.  

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.