Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'ün Aşura Değerlendirmesi

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, cuma hutbesinde, bu yılki Aşura'yı değerlendirerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tarihi adımlarından bahsetti. 

10 Aralık 2011
Özgündüz'ün Aşura Değerlendirmesi

9 Aralık Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri, hutbesinin ikinci kısmında 5 Aralık Pazartesi günü CAFERİDER tarafından düzenlenen ve yüz binlerin katıldığı Evrensel Aşura Matem Merasimi'ni değerlendirdi:

Bu yılki Aşura Merasimi bir adım daha ileriye gittiğimiz, bir mesafe daha kat ettiğimiz bir tören oldu. Geçen yıl Sevgili Başbakanımızın katılımıyla İslam dünyasında tekfirci zihniyete bir şamar vurduk. Bütün hastalarımıza Allah şifa versin. Başbakanımız da ameliyat oldu biliyorsunuz, Allah şifa versin.

Sayın eski Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Nuri Yılmaz döneminde hutbelerde Aşura'dan bahsedilmeye başlanmıştı fakat İmam Hüseyin teğet geçiliyor, Adem'in tövbesi, Nuh'un gemisi, Musa'nın Firavun'dan kurtulması gibi İsrailiyati ve Emevilerin uydurdukları işleniyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendisinin İslam Ansiklopedisi'nde bunların İsrailiyat olduğu yazmakla birlikte hutbelerde bunlar anlatılıyordu. Hurafe olarak kabul ettiklerini minberlerde halka anlatıyorlardı.

Sevgili Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez'in bu hurafeleri atarak, "Aşura, Huseyn'in Aşurası'dır" diyerek İmam Huseyn'e ait Aşura'yı bu sene yerleştirmesi, Diyanet'in Ankara Hacı Bayram Veli Camii'ndeki töreni cumhuriyet tarihinde bir ilkti. Diyanet İşleri Başkanı'nın yüz bin camiye gönderdiği tamimde de Huseyn'in Aşurası'ndan bahsedildi; Aşura artık bu ülkede aşüre aşı bayramı olmaktan çıkmış oldu. Peygamber'in yas günü, İmam Hüseyin'in şehadet günü olarak devletin en yetkili kurumu tarafından tescillendi. Bu, ülkemiz ve camiamız adına bir kazanımdır.

Ayrıca Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde katılımcılarımız ülke ve dünya meselelerine de gaflet etmeden kamuoyuyla dertlerini paylaşma fırsatı buldu. Farklı siyasi partilerimizin aynı görüşleri bizimle paylaşması da bir kazanımdır.

Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez, törene katılmaya kesin kararlıydı. Birlikte meşveret ettik; siyasi katılımın yüksek olacağı tahmin edilen bir toplantıda bir bürokrat olarak, dinadamı olarak bulunmasından ziyade Aşura akşamı Şam-ı Gariban'a iştirak etmesine karar verdik. Basit bir cerrahi operasyon geçirdiği için gelemedi; gönlü bizimle beraberdi. Allah şifa versin.

Aşura için gayretleri, Ankara Hacı Bayram Veli Camii'ndeki Aşura merasimi, yüz bin camiye gönderdiği Aşura tamimi bizim açımızdan tatmin edicidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.