Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: İran İslam Cumhuriyeti'ni Kutlarım

Zeynebiye Camii'nde kılınan cuma hutbesinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, hava sahasını ihlal eden ABD'nin casus uçağını, hasarsız indiren İran İslam Cumhuriyeti'ni tebrik etti. 

10 Aralık 2011
Özgündüz: İran İslam Cumhuriyeti'ni Kutlarım

9 Aralık Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri, hutbesinin ikinci kısmında İslam dünyasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Amerikan casus uçağını hiçbir hasar vermeden indirmesini değerlendirerek şunları söyledi:

Bir savaş uçağının indirilmesi nasıl olur? Uçağın cephanesi biter, senin uçakların onu kuşatarak inmeye zorlar. Ama elektronik casus uçağı indirmek büyük bir başarıdır. İran İslam Cumhuriyeti'nin topraklarını ihlal eden Amerika’nın modern teknolojiyle donanmış casus uçağını indirmesi çok enterasndır. İran İslam Cumhuriyeti bu uçağı aşağı indirmiştir. Vurarak indirmek başka şeydir, hasarsız indirmek büyük başarıdır.

O casus uçak, belki küçüktür ama onu indirmek büyük bir birikim ve üstün teknolojinin getirisidir. İran İslam Cumhuriyeti'ni kutluyorum. Allah Müslümanları, her zaman kafirlere karşı muzaffer ve muvaffak etsin.

Hatırlatalım ki, 4 Aralık Pazar günü İran hava kuvvetleri elektronik savaş birliği, radara yakalanmayan, yaklaşık 26 metre uzunluk, uçağın gövdesi 4.5 metre yüksekliği bir metre 84 santim olan, US RQ-170 tipi casusluk uçağını radara yakalanmama, gelişmiş iletişim ve görüntü toplayabilen teknololojik sistemlerle donatılmış bir casus uçağını, Afganistan sınırından 225 uzaklıktaki Kaşmer kentinde hasarsız bir şekilde yere indirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.