Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ankara'da NATO Kalkanı Protestosu (Foto)

Mazlumder Ankara şubesi, Türkiye'ye yerleştirilen NATO füze kalkanını protesto etme amacıyla ABD elçiliği önünde bir basın açıklaması yaptı. 

01 Kasım 2011
Ankara'da NATO Kalkanı Protestosu (Foto)

Mazlumder tarafından düzenlenen protesto eyleminde "İsrail'e Kalkan Olmayacağız" yazılı dövizler taşınırken, "Katil Amerika Ortadoğu'dan defol" "Siyonist İsrail Türkiye'den Defol" "Siyonist İsrail hesap verecek" sloganları atıldı.

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği karşısında düzenlenen ve Mazlumder yöneticisi Uzeyir Yiğit'in sunduğu basın açıklaması eyleminde bir konuşma yapan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, NATO Füze kalkanının Türkiye'de kurulmasının İsrail'in korunması amaçlı olduğunu belirterek, ABD Savunma Bakanı'nın NATO ülkeleri savunma bakanları toplantısında yaptığı konuşmaya dikkat çekti.

Özgür Eğitim Sen Başkanı Tanrıverdi de eylemde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyonist İsrail ve emperyalist devletlerin yanında değil, İran'ın yanında yer alması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin İsrail'e kalkan edilmek istenmesine tepki gösterdi.

Basın açıklaması eyleminde bir konuşma yapan Nureddin Şirin ise, NATO'nun Türkiye'yi sürekli olarak İslam ülkelerine karşı kullanmak istediğini belirterek, bunun geçmişteki en bariz örneğinin Bosnaya'ya silah götüren gemilerin NATO adına Türk savaş gemileri tarafından Adriyatik'te durdurulduğunu belirtti.

NATO'nun bugün de, syonist İsrail rejiminin korunması adına İran'a karşı Türkiye'yi kullanmaya kalktığını belirten Şirin, Türkiyeli müslümanların dünyanın en büyük terörist devleti olan siyonist İsrail rejiminin korunmasının insanlığa, dünya müslümanlarına ve İslam'a karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu belirtti.

Protesto eyleminde yapılan konuşmaların ardından ABD elçiliği önünden TBMM önüne kadar yapılan yürüyüşünün ardından Mazlumder Ankara Şübesi başkanı Şerife Gül Arıman Mazlumder'in bildirisini okudu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.