Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ömer Döngeloğlu Özür Diledi

Kanal 7'deki sahur programında Suriye olayları üzerinden İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei ve Lübnan direnişi lideri Seyyid Hasan Nasrallah'a yönelik sert ifadelerinden dolayı büyük tepki alan Ömer Döngeloğlu, son programında yaptığı hatadan ötürü özür diledi. 

29 Ağustos 2011
Ömer Döngeloğlu Özür Diledi

Programında, canlı yayında yanlış anlaşıldığını ifade ederek İran ve Lübnan liderlerinden özür dileyen Ömer Döngeloğlu, Özgündüz'ün mektubuna cevaben Zeynebiye'ye gönderdiği mesajında şunları söyledi:

"Selamun Aleykum. Nezaket ve bilgilendirici kardeşane açıklamanıza kalbi teşekkürlerimi iletirim. Bu geceki sahurda hem düzeltme yapılmıştır; hem de eksik ve yanlış bilgi sonucu sarfedilen sözlerimden dolayı İranlı kardeşlerimden de, büyük mücahid Seyyid Nasrallah'tan da özür diledim. Rabbimden af diledim. Kalbi muhabbet ve hususi dualarımla hayırlı bayramlar dilerim."

Ömer Döngeloğlu'nun resmi sitesinde yer alan açıklaması aşağıdaki şekildedir:

"Selamun Aleykum Değerli Kardeşlerim!

Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 28 Ağustos'ta sahur programında maalesef bazı basın ve medyada çıkan eksik ve yanlış bilgilerle İran yönetimi ve Seyyid Nasrallah'ın Suriye'deki katliam yapan yönetime destek çıkıyormuş gibi haberlerden etkilenerek, şehid olan masumların içimizi yakan görüntüleri nedeniyle söylememem gereken incitici ve üzücü bir konuşma yaptım.

Daha sonra gerek arayarak, gerekse kardeşlik vazifesini yerine getirip doğru bilgileri tarafıma mail atarak bildiren başta Caferi Cemaati Lideri Muhterem Selahaddin Özgündüz bey kardeşime nezaket ve kardeşliklerinden ötürü çok teşekkür ederim.

Gerek İranlı kardeşlerimden, tüm Sünni ve Şii kardeşlerimden gerçekten hiçbir mezhep taassubu gözetmeden başta Filistin davasına ve dünya üzerinde tüm mazlum müminlere yardım için hayatı boyu Hüseyni bir mücahedenin içinde olan büyük mücahid Seyyid Hasan Nasrallah'tan 29 Ağustos'taki programımda özür diledim.

Meğer gerek İran, gerekse Seyyid Hasan Nasrallah aylardır Ortadoğu'daki bu olayların dış hainlerin planı olduğunu ve masumların katledilmemesini, şiddeti artırmamasını Suriye yönetimine defalarca iletmiş. Bunun yanında sokağa dökülen provakatörlerce yüzlerce Suriye askerinin en vahşi biçimde katledildiğini bu vesileyle öğrenmiş oldum. İncittiğim tüm kardeşlerimden gerçekten özür dilerim.

Hata etmek kul oluşumuzdan ama hatadan dönmek İslam ahlakındandır. Demek ki hatasız kul olmuyormuş. Rabbim hepimizi affeylesin.

Bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim ki, zalimin ve mazlumun dini, mezhebi olmaz. Suriye'de, Bahreyn'de, Yemen'de, Filistin'de, Irak'ta, Pakistan'da, Afganistan'da, Doğu Türkistan'da, Azerbaycan'da ve daha bilemediğimiz nerde müminlerin kanını döken zalimlerin Rabbim cezasını versin. Hepimize basiret nasip eylesin. Mazlum kardeşlerimize Mevlam dayanma gücü, sabır ve zafer nasip eylesin.

Tüm kardeşlerime saygı ile duyururum. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı da hürmet ve muhabbet ile tebrik ederim. Selam ve dua ile..."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.