Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'dan, İsrail Casusuna İdam Cezası

İran, Mossad'dan para alıp nükleer fizikçiyi öldürdüğünü itiraf eden Mecid Cemali Faşi'yi idam cezasına çarptırdı. 

29 Ağustos 2011
İran'dan, İsrail Casusuna İdam Cezası

IRNA haber ajansı, Mecid Cemali Faşi'nin, geçen yıl nükleer fizikçi Mesud Ali Muhammedi'yi öldürdüğünü itiraf ettiğini belirtti. Tahran Üniversitesi uzmanlarından Muhammedi, 12 Haziran 2010'da evi yakınlarında bir motorsiklete yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldürülmüştü.

İddia makamı, Faşi'yi bombayı yerleştirmekle ve İsrail istihbarat servisi Mossad'dan para almakla suçlamıştı. İsrail, bu tür iddialar konusunda herhangi bir yorum yapmıyor.

İran ise İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'ni nükleer programına hasar vermeye çalışmakla suçluyor. Siyonist İsrail ve ABD, İran'ın nükleer programa sahip olmasından endişe ediyor.

Nükleer uzmanlara saldırılar

IRNA, mahkeme kaynaklarına atfen, Faşi'nin, ''Allah'a karşı savaştığı'', ''dünyada yolsuzluğa bulaştığı'' gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Savcılar, Faşi'nin kendisini eğiten Mossad'dan 120 bin dolar aldığını da belirttiler. Kararı temyize götürmek için 20 günü bulunan Faşi'nin ifadesinde Mossad'ın kendisine beş kişinin daha öldürülmesi talimatı verdiğini, ancak kendisinin bu emri yerine getirmediğini söyledi.

Son aylarda bazı İranlı nükleer bilimciler bombalı saldırılara uğramışlardı. Daryuş Rizai, geçen yıl Temmuz ayında evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Şehid Beheşti Üniversitesi'nden nükleer mühendis Mecid Şehriyari ise Kasım ayındaki bir saldırıda hayatını kaybetmiş, Feridun Abbasi de aynı gün saldırıda yaralanmıştı.

Saldırılarda motosikletlerin kullanıldığı, motosiklet sürücülerin araçlara yaklaşarak mıknatıslı patlayıcılar yerleştirdikleri öne sürülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.