Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiyeli Bayanların Hatim Programı (Foto)

Kur'an-ı Kerim'in baharı olan mübarek Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim hatmeden Zeynebiyeli mümine hanımların, Zeynebiye Camii'ndeki hatim programına büyük ilgi vardı. 

29 Ağustos 2011
Zeynebiyeli Bayanların Hatim Programı (Foto)

28 Ağustos Pazar günü yüzlerce bayanının katıldığı program Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Turan, Ramazan ayı ve Kur'an-ı Kerim'in önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

"Bu ay, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Bu ayda Kur'an çok okunmalı, en azından bir hatim yapılmalı. Bu, Peygamberimiz zamanından günümüze sünnet olarak gelmiştir. Kur'an'ı okumaktan daha önemli olan ona amel etmektir. Aksi takdirde okuyan kişi Peygamberimiz (sav)'in "Nice Kuran okuyanlar vardır ki Kur'an onu lanetlemektedir" kategorisine girebilir.

Hem gıybet ayetini okuyup diğer yanda gıybet etmek Kur'anla çeşilir ve Kur'an böylelerini lanetler. Yalan konuşan Kur'an'la çelişir; Kur'an okuyup faiz yiyenler Allah'a ve Resulüne savaç açmış olurlar. Kur'an bunları lanetler.

Kimse hatim yaptı diye kendini kurtulmuş ve güvende görmemeli, böyle bir düşünce şeytanın vesvesesi olur. İnsan kendini en çok güvende hissttiği sırada şeytan insanın zaafından yararlanır. Allah da tam orada insanı sınar."

Turan, konuşmasında Peygamberimizin büyük emanet tayin ettiği Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğreten ve onca bayan kardeşlerimize hatim yaptıran öğretmen hanımlara dua edip teşekkür ederek Peygamberimizin "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir" hadisi hatırlattı.

Kur'an okumayı yeni öğrenenlere siz de başkalarına öğretin tavsiyesinde bulunan Zeynebiye Camii İmamı, "Toplumumuzda Kur'an-ı Kerim okumayan kalmasın" dedi. Konuşmasının sonunda insanı kadının terbiye ettiğini, salih toplumun kadınlar eliyle hayat bulacağını vurgulayan Turan "Cennetin annelerin ayakları altına olmasının sebebi de budur" dedi.

Turan'ın konuşmasının ardından Kuran okumayı yeni öğrenen küçük kızlar topluca Kuran tivaletinde bulundular; Kur'an okumada başarılı öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

Programın sonunda toplu şekilde Hatim Duası okuyan katılımcılar, hatimleri ölenlerimize, şehitlerimize hediye ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.