Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Coniler Kafayı Yedi

Savaşlarda yaralanan askerlerin sorunlarıyla boğuşan ABD; Irak ve Afganistan'dan dönen askerlerinin psikolojik tedavi masraflarını karşılayamıyor!! 

13 Ağustos 2011
Coniler Kafayı Yedi

"Conn Hallinan" Irak ve Afganistan'da yaralanan Amerikalı askerlerle ilgili yazdığı ve "AlterNet" haber-yorum sitesinde yayınladığı bir yazısında, bu askerlerin psikolojik sorunlarını irdelerken "ABD halen, Irak ve Afganistan savaşlarından kaynaklanan büyük bir psikolojik sağlık sorunuyla karşı karşıya,askerlerimizin çoğu kafayı yemiş, ama bunun nedeni sadece zorlandıkları savaş koşulları değil, asıl onları kahreden şey, Amerika hükümetinin, onların astronomik rakamlara ulaşan tedavi ücretlerini ödememek için, bu hastalıkları ve doğurduğu büyük sorunları görmezden gelmesi!!" diye kaydetti.

"Hallinan" daha sonra "ABD, bugün bu sorunu giderebilecek güçte değil. Ama bu ülke eğer hızlı ve akıllıca davranmazsa, gelecek yıllarda psikolojik sorunlarla ilgili hizmet çişitlerine dair bir epidemiyle uğraşmak zorunda kalacaktır" uyarısında bulundu.

"AlterNet"in bu yazısına göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) resmi bir raporunda bu ülkede 2000 yılından beri 332.000 askerin beyin arızası sorunu olduğunu ilan etti. Gerçi sivil uzmanlardan birçoğu bu sayının 400.000'i bile geçtiği tahmininde bulunuyorlar. Zira bu askerlerden birçoğunun sorunu hafif darbe almak. Bu da kısa sürede uzmanları yanıltıyor.

Yazar daha sonra şöyle devam ediyor: "Yarım saatlik bir baygınlığa sebep olan veya ayık olmasına rağmen davranış bozukluğuna yol açan her tür bir hadise beyinsel hafif arıza kapsamına girer. Irak ve Afganistan savaşlarının askerler üzerindeki en belirgin etkisi de işte bu hafif beyinsel arızalardır. Yani, isyancıların en esas silahlarının yol kenarlarına bombalar yerleştirmek olduğu bir yerde bu tür arızalar kaçınılmazdır. Hafif beyinsel arızanın ciddi sorunları, askerlerin birçok patlamalarla karşılaştıkları vakit yoğunluk kazanıyor. Irak ve Afganistan'da savaşlara katılan iki milyon askerden ayrı olarak 800.000'i aşkın asker de her iki ülkeye birçok kez gitmişlerdir. Fakat hafif beyin arızasının teşhisi de çok zordur."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.