Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşk Mekanı: Kerbela

Zeynebiye'nin yetiştirdiği ses sanatçılarından Ali Kaçan, geçtiğimiz Muharrem ayında İmam Hüseyin sevdalıları için çıkardığı ?Kapının Sevdalısıyım? adlı sinezen albümünün ardından yeni çalışmalara başladı. 

14 Temmuz 2011
Aşk Mekanı: Kerbela

İmam Hüseyin (as) mesajını çağlara aktarmada sanatsal çalışmaların yeri şüphesiz önemli. Asırlar boyu din adamlarının yanı sıra edebiyatçılar, yazarlar, şairler ve ressamlar Kerbela matemini sonsuz mateme çevirmişlerdir.

Önceki yıl "Zeyneb'in Ağlar Hali" adlı sinezen albümüyle Ehlibeyt dostlarına Kerbela matemini anlatan Ali Kaçan'ın geçen yılki "Kapının Sevdalısıyım" albümü de büyük ilgi görmüştü.

Önümüzdeki Ramazan Bayramı döneminde çıkacak olan “Aşk Mekanı: Kerbela” isimli albümle ilgili görüşlerini aldığımız Ali Kaçan, Zeynebiye.com’a şunları söyledi:

“Bu çalışmanın niteliği günümüzde yapılan inançsal ve ticari anlamda çalışmaların hem belli maksatlarla yapılmasından dolayı hem de belli kesimlere hizmet etmesi ve bunların belli standartların üstünde kalitede yapılması birçok insanın bunları dinlemesine yol açmakta ve bunun neticesi olarak da insanlarımızı ve gençlerimizi yozlaştırmakta ve inançsal temellerimizi kabullenmelerinde sorunlar yaratmaktadır. İşte bu anlamda belirttiğim veya belirtemediğim işitsel ve görsel çalışmalara ilgisini azaltacak,  toplumumuzda onlar için dinlenilmesi keyif verecek kalitede bir çalışma yapmayı gerekli ve mecburi kılmıştır. Ayrıca bölgemizde ve dünyada adı bilinen ve Müslüman alemine özelde Şia alemine mal olacak kalitede yeni bir ses yaratmak amaçlı yapılan hayırlı bir adım olarak görüyor, yapmayı gerekli ve doğru buluyorum.”

“Bu çalışmanın bir çok kesime hitap ettiği göz önüne alındığında gençlerimizin istifade etmesi ve albümün dünyanın birçok yerinden gelen insanların katıldığı “Aşura” döneminde çıkarıldığı göz önüne alındığında her yere ulaşmasına ve her kesimin haberdar olmasına ve bu çalışmalardan mahrum olan birçok bölgemize gitmesine neden olacak ve Ehlibeyt aşıklarının bu özlemine bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır. Bu sonuçların neticesinde bu albümün diğer ülkelerde olan Müslümanlara gitmesini kolaylaştıracaktır.  Ayrıca yapılan gözlemlerde İslami gençliğin böyle güzel çalışmalara oldukça ilgi gösterdiği de tespit edilmiş ve bu çalışmalara yönelik olan taleplerinin de karşılanması sağlanmış olacaktır.

Bu nedenle camiamızda bu tarz çalışmaların desteklenmesi gerektiğini düşünüyor ve bu ve benzeri çalışmalara toplumumuzdaki duyarlı Ehlibeyt dostlarının sponsorluğunu bekliyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.