Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dünya Aşura'nızla Gurur Duyuyor (Foto)

Türkiye ziyaretine Zeynebiye'den başlayan Necef Dar'ul Hikmet Müessesesi Avrupa Temsilcisi Hüccet'ül İslam vel Müslimin Seyyid Salih El Hekim ile Irak'ın dört büyük müçtehidinden Ayetullah'il Uzma Seyyid Said El Hekim'in oğlu Hüccet'ül İslam vel Müslimin Seyyid İzzeddin El Hekim, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü. 

14 Temmuz 2011
Dünya Aşura'nızla Gurur Duyuyor (Foto)

13 Temmuz Çarşamba günü Zeynebiye'ye gelen Irak heyeti, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ile ZCKM inşaatını gezdiler. Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatının ilerlemesinden duydukları memnuniyeti dile getiren konuklar, bu büyük projenin bir an önce tamamlanması için dua ettiler.

ZCKM'nin ardından Zeynebiye Derneği'ne geçen heyet, burada Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü.

Görüşmenin ardından Zeynebiye Camii'ne geçildi. Akşam namazını Seyyid İzzeddin El Hekim imamlığında eda eden Zeynebiyeliler, namazın ardından kendisini dinlediler. Necef'ül Eşref İlim Havzası'ndan babası selamlarını getiren Seyyid İzzeddin El Hekim şunları söyledi:

"Şialar, Ehlibeyt'in musibetlerinde hüzünlenir, onların sevinçleriyle sevinirler. Sizler bu özellikleri çok güzel taşıyorsunuz. Özellikle Evrensel Aşura Matem Merasimi'niz dünyanın dört bir yanında yapılanların arasından öylesine sıyrılıp öne çıkıyor ki, tüm dünya sizin Aşura merasiminizle iftihar ediyor. Babamın (Ayetullah'il Uzma Seyyid Said El Hekim) sizin Aşura'nıza ilişkin takdir ve teşekkürlerini sizlere iletmeyi görev sayıyorum. Bacılarımızın bu törenlerdeki gayretlerini de takdirle karşılamaktayız."

Zeynebiye'nin faaliyetlerinin, mektebi bilinçle idrak etmesinden kaynaklandığını söyleyen El Hekim, "Bizler Ehlibeyt çizgisine ne kadar uyarsak, İmam-ı Zaman (af)'ın duası o kadar üzerimizde olur. Bulunduğumuz bu kutsal günler, İmam Mehdi (af)'in viladeti ve yaklaşan Ramazan-ı Şerif sebebiyle sizleri tebrik ediyorum." dedi.

Dedesi merhum Ayetullah Seyyid Muhammed Ali Tabatabai el-Hekim için Zeynebiye düzenlenen taziye ve tarhim mesclisi için de teşekkürlerini bildiren El Hekim "Allah şanınızı yüce etsin" dedi.

Konuşmanın ardından Zeynebiyeliler Iraklı misafirlerle görüştüler. Namazın ardından Iraklı misafirler, onurlarına verilen akşam yemeğinde Ehlibeyt alimleriyle biraraya geldiler.

,

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.