Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Tabatabaî Zeynebiye'de (Foto)

Yaklaşık otuz yıldır Avrupa, Afrika ve Asya'nın çeşitli ülkelerinde kültürel faaliyetlerde bulunan Kum İlim Havzaları üstatlarından Ayetullah Seyyid Muhammed Taki Tabatabaî, Zeynebiye'yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 

12 Mayıs 2011
Ayetullah Tabatabaî Zeynebiye'de (Foto)

12 Mayıs Perşembe günü Zeynebiye'ye gelen Ayetullah Tabatabaî, öğle namazını Zeynebiye'de kıldı. Namazın ardından Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ve Zeynebiyelilerle görüşen Tabatabai, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını inceledi.

Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi projesinin büyüklüğü karşısında memnuniyetini dile getiren Tabatabai, ZCKM'nin bir an önce tamamlanması için dua etti. Afganistan Yoksullukla Mücadele Kurumu kurucularından Dr. Syed Ishaq ile Ehlibeyt alimlerinden Ş. Rıdvan Murat Altun'un da hazır bulunduğu ziyarette ZCKM'nin ardından Zeynebiye Derneği'ne geçtiler.

Burada ZCKM'nin animasyon filmini izleyen konuklar, Türkiyeli Caferilerin çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Ayetullah Tabatabaî, çalışmalarından ötürü Zeynebiye yetkililerine teşekkür ederek, bir dahaki gelişinde ZCKM'de görüşmek dileğinde bulundu.

Kum İlim Havzaları üstatlarından Ayetullah Seyyid Muhammed Taki Tabatabaî, aslen Azerbaycan'ın Tebriz şehrinden olup ilim nedeniyle Necef'ül Eşref'e göç eden bir seyyid alimin oğludur. Necef'te doğup büyüyen Ayetullah Tabatabaî, Saddam döneminin baskıları nedeniyle mukaddes Kum şehrine dönerek ilmini burada sürdürmüştür. Üç kıtada, ondan fazla ülkede faaliyetlerde bulunan Tabatabai, ilk Türkiye seferinde Zeynebiye'yi ziyaret etmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.