Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Olaylarında Suudi Amerika Rolü

Suudi müftüler Suriye?de iktidarın kökeninin Şii olduğunu belirterek Suriye?ye karşı cihat edilmesi gerektiğini söyledi; Suudi Arabistan?ın Lübnan?daki Suriye ve Direniş karşıtı liderlere 300 bin dolarlık hediye verdiği bildirildi. 

25 Nisan 2011
Suriye Olaylarında Suudi Amerika Rolü

Lübnan’dan yayın yapan NBN televizyonuna demeç veren Lübnan Tevhid Partisi Lideri Viam Vehhab, Suudi Arabistan’ın Lübnan meclisindeki Suriye ve direniş karşıtı milletvekillerine 300 bin dolarlık yardımda bulunduğunu açıkladı.

Tevhid Partisi Genel Sekreteri Viam Vehhab, “Son dönemde Suudi rejimi tarafından Lübnan meclisindeki Suriye ve direniş karşıtı milletvekillerine gönderilen 300 bin dolarlık çekin bir örneği benim elime de geçti” dedi.

Çekin Samba adlı bir şirket adıyla Kahire’deki bir hesap aracılığıyla gönderildiğini belirten Vehhab, bu şekilde hediyeyi gönderenin izinin kaybettirilmeye çalışıldığını; ancak çekin Suudi Prensi Turki bin Abdulaziz tarafından imzalandığını söyledi.

Viam Vehhab, elindeki belgeyi göstererek “şu an elimde gördüğünüz bu örnek 30.6.2010 tarihlidir ve el-Mustakbel Partisi milletvekili Cemal Cerrah için imzalanmıştır” dedi.

Elindeki belgeleri yakında basına da vereceğini belirten Vehhab, Fransa’ya sığınan ve şu an Suriye’deki rejim karşıtı hareketin liderleri arasında bulunan Suriye’nin eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdulhalim Haddam’ın da bu tür hediyeler aldığı konusunda elinde belgeler bulunduğunu söyledi.

21 Yıl Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevinde bulunan Abdulhalim Haddam, 2005 yılında Fransa’ya sığınmış ve Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri’nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in emriyle öldürüldüğünü iddia etmişti.

Suudi Müftüden Cihat Fetvası!

Suudi Arabistan’ın önde gelen müftülerinden Şeyh Salih el-Lahidan, Suriye’de iktidarda bulunan Baas Partisi’nin kökeninin Şii olduğunu belirterek Suriye’ye karşı cihat edilmesi gerektiğini söyledi.

Edyannews haber ajansının bildirdiğine göre Suudi Arabistan Yüksek Yargı Şurası eski Başkanı Şeyh Salih el-Lahidan, Suriye’de iktidarda bulunan Baas Partisi’nin şu an Alevi ya da Nusayri olduğunu; ancak bunların köklerinin İran’daki 12 İmam Şiiliğine dayandığını belirterek “bu yüzden Suriye rejimine karşı Allah yolunda cihat etmemiz gerekir” dedi.

Suriye’deki Baas Partisi’nin Suriye’yi Araplardan koparmaya çalıştığını belirten Suudi müftüsü, “Bunlar halka karşı büyük cinayetler işleyerek Suriye’de kısmen başarılı da oldu. Ancak şunu belirtmeliyim ki bunların kökeni 12 İmamcı Rafızi Şiiliğine dayanmaktadır dolayısıyla onlara karşı cihat vaciptir” diye konuştu.

Şeyh Lahidan'ın da aralarında bulunduğu 38 Suudi müftüsü, Irak'ta siyasi sürecin başlamadığı 2005 yılında Irak'taki Şiilerin Sünnileri katliama tabi tuttuğunu belirterek dünyadaki tüm Sünnileri Iraklı şiilere karşı cihada çağıran ortak bir fetva yayımlamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.