Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Karadavi'den Orduya Çağrı

Firavun Hüsni?ye karşı 25 Ocak?ta başlattıkları direnişin ardından kazandıkları zaferi kutlamak için sabah erken saatlerde Tahrir Meydanını dolduran iki milyondan fazla Mısırlı, İslam dünyasının tanınan âlimlerinden Mısırlı âlim Şeyh Yusuf Karadavi?nin arkasında Cuma namazını eda etti. 

19 Şubat 2011
Karadavi'den Orduya Çağrı

Karadavi mahşeri kalabalığa verdiği Cuma hutbesinde şunları ifade etti: “Bugün, bütün Mısırlıların günüdür. Müslüman ve Kıpti’siyle her kesimin günüdür. Devrimin doğmasına zemin hazırlayan bu meydanın bundan sonra 25 Ocak Devrim Şehitlerinin Meydanı ismiyle anılmasını istiyorum. Bu devrim öylesine sıradan bir devrim değildir. Bu bütün dünyaya bir şeyler öğretecek bir devrimdir. Bu devrimle zafer kazanan Mısırlı gençler sadece eski Mısır rejimini devirmedi ve ona karşı galip gelmedi, aynı zamanda zulme, batıla, hırsızlığa, gaspa ve yolsuzluğa karşı da zafer kazandı.”

31 yıl sonra Mısır’da hutbe veren Karadavi yeni bir hükümetin kurulmasını ve siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını isteyerek “Mısır ordusundan Mübarek’in kurduğu hükümetten bizi kurtarmasını ve Refah sınır kapısını açmasını istiyoruz” dedi.

Mısır televizyonu Tahrir Meydanı'nda Karadavi’nin verdiği hutbeyi canlı yayınla vererek bir ilke imza atmış oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.