Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kayseri Hz. Fatıma´yı Andı

Hz. Peygamberin kızı, Müminlerin annesi Hz. Fatıma, Konya ve Seydişehir'in ardından Kayseri halkı tarafından da büyük bir vefa duygusu ile anıldı. 

17 Şubat 2011
Kayseri Hz. Fatıma´yı Andı

Diyanet-sen Kayseri Şubesi ve Hz. Fatıma'yı Sevenler Platformunca düzenlenen Hz. Fatıma'yı anma programında salonlar doldu taştı.

Kayseri Şehir Tiyatrosu'nda 12 Şubat Cumartesi günü düzenlenen ve gündüz saat 13.00 ile akşam 19.00 da iki seans olarak yapılan programa çok sayıda seyirci yer kalmaması sebebiyle programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Gündüz programında Kayseri Hz. Fatıma gönüllüleri Platformu adına Zehra Taş, akşam programında ise Esra Yıldırım hanımefendilerin açılış konuşmasını yaptığı anma programında, Hz. Fatıma platformu sözcüsü Yasemin Çoban; Hz. Fatıma'nın örnek şahsiyeti, hayatı ve Hz. Peygamberin onunla ilgili sözleri ve ondan alacağımız örnekler konusunda geniş açıklamalarda bulundu.

Daha sonra Hz. Fatıma Platformu üyeleri tiyatral olarak Hz. Fatıma'nın toplumdaki tanınmışlığı ile ilgili sokak röportajları yaptılar. Devamında Hz. Fatıma'yı nasıl anlamalı, onun örnek hayatını nasıl hayatımıza aktarmalı konulu 20 kişinin rol aldığı tiyatro gösterisi yapıldı.

Programın sonunda 3 kişiden oluşan ezgi ekibinin Hz. Peygamber, şehitler ve Müslüman şahsiyetler için okuduğu ezgiler, özellikle Kayserili şehit Furkan Doğan’ın yâd edildiği Mavi Marmara ezgisi gözyaşları ve beğeni ile izlendi.

Gündüz ve akşam 1500 kadar izleyicinin gözyaşları ve beğeni ile izlediği Hz. Fatıma programı için izleyiciler memnuniyetlerini dile getirerek programın düzenlenmesinde emeği geçen Kayserili Hz. Fatıma'yı Sevenler Platformu'na, Diyanet-sen Kayseri Şubesi'ne, platformun sunumcularına böyle bir programın düzenlenmesi ve icra edilmesindeki emeklerinden dolayı Allah razı olsun diyerek destek ve teşekkürlerini dile getirdiler.

Hz. Fatıma, geçtiğimiz hafta da Konya merkez ve Seydişehir'de anılmış, programda Hz. Fatıma Platformu tiyatro grubu tarafından "Peygamber Çiçeği Hz. Fatıma" adlı tiyatro oyunu sahnelenmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.