Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslam Devrimi'nin 32. Yılı Resepsiyonu (Foto)

İran İslam İnkılabı'nın 32. yıldönümü nedeniyle 9 Şubat Çarşamba günü Ankara ve İstanbul'da resepsiyon verildi. 

10 Şubat 2011
İslam Devrimi'nin 32. Yılı Resepsiyonu (Foto)

İran Ankara Büyükelçiliği tarafından Swiss Otel’de düzenlenen resepsiyona Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker ve yabancı misyon şefleri katıldı. İran Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur’un kapıda karşıladığı konuklara, İran yemekleri ikram edildi.

İstanbul Başkonsolosluğunun resepsiyonu ise Conrad Otel'deydi. Resepsiyona İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yabancı misyon şefleri, gazeteciler, işadamları ile çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin yanı sıra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz katıldı. İran İstanbul Başkonsolosu Mahmut Haydari'nin yakın ilgi gösterdiği Özgündüz, resepsiyonda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İranlı yetkililer ve çeşitli katılımcılarla sohbet etti.

İran İslam Cumhuriyeti Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İran İstanbul Başkonsolosu Mahmut Haydari konukları selamlayarak Türkiye gibi kardeş ülkede, İstanbul gibi güzel bir şehirde bu günü kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından İran'a özgü yemeklerin de yer aldığı ikramlar katılımcılara sunuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.