Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hamid Resai Zeynebiye'yi Ziyaret Etti (Foto)

Tahran Milletvekili Hamid Resai, Alulbeyt Müessesesi Türkiye temsilcisi Ş. Rahmi Onurşan ile birlikte Zeynebiye'yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. 

10 Şubat 2011
Hamid Resai Zeynebiye'yi Ziyaret Etti (Foto)

Alulbeyt Müessesesi Türkiye temsilcisi Ş. Rahmi Onurşan ile Zeynebiye'ye gelen İranlı milletvekili, Zeynebiye Camii İmamları Ş. Hamit Turan ile Ş. Yusuf Tazegün ve Zeynebiye Medya Sorumlusu Kasım Alcan tarafından karşılandı. Zeynebiye Derneği'nde bir süre sohbet eden heyet, daha sonra akşam namazı için Zeynebiye Camii'ne geçti.

Zeynebiye Camii'nde konuşan Resai, Zeynebiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Resai konuşmasının ardından Hz. Sakine'nin vefatı nedeniyle düzenlenen matem meclisine iştirak etti.

Daha sonra Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatını gezen Resai, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan'dan projenin detayları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında Resai'nin kızı, bileziğini ZCKM inşaatına bağışladı.

İranlı milletvekili ZCKM'nin ardından Aşura Meydanı'nı da görmek istedi. Hafriyat çalışmaları devam eden meydanı gezen Resai, bu alanda yapılacak Avrasya Kültür Merkezi projesi hakkında Turan'dan bilgi aldı.

Zeynebiye ziyaretinde Zeynebiye Eğitim Derneği ZED'i de ziyaret eden Resai, ZED kurucularından Eray Hazar'dan derneğin sosyal, eğitim ve kültürel faaliyetleri hakkında bilgi aldı; öğrencilerle sohbet etti. İranlı milletvekilinin eşi ise Zehra Ana Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ederek yönetici hanımlarla görüştü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.