Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Savaşı İçin Kendimizi Tebrik Etmiyoruz

Amerikan Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerinin Irak?tan çekilmesi dolayısıyla bir zafer kutlaması yapmadıklarını söyledi.  

01 Eylul 2010
Irak Savaşı İçin Kendimizi Tebrik Etmiyoruz

El-Alem televizyonunun haberine göre Irak’taki muharip Amerikan askerlerinin çekilmesi dolayısıyla bir konuşma yapan Amerikan Devlet Başkanı Barack Obama, “Bugün biz zafer kutlaması yapmıyoruz ve kendimizi tebrik etmiyoruz” dedi.

Teksas’taki Fort Bliss askeri üssünde bir konuşma yapan Amerikan Devlet Başkanı Barack Obama, “Irak’taki yedi yıllık Amerikan askeri operasyonlarının sembolik olarak sona ermesi bir zafer kutlaması değildir ve biz kendimizi kutlamıyoruz” dedi.

Amerikan muharip birliklerinin Irak’taki görevinin sona ermesine rağmen Irak’ta hala yapılması gereken birçok şey olduğunu belirten Obama, Afganistan’daki duruma da değinerek Amerikan askerlerini Afganistan’da son derece zorlu bir mücadelenin beklediğini söyledi.

Öte yandan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Amerikan muharip birliklerinin Irak'tan tamamen çekildiği tarih olan 31 Ağustos'un Irak'ın ulusal egemenlik ve bağımsızlık günü olduğunu belirterek, Irak güvenlik güçlerinin Irak'taki, güvenlik sorunlarıyla baş etmeye yeterli olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.