Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kan İçiciler Durmuyor

Başkent Bağdat'ta istikrar istemeyen, kanla beslenen vampirlerin bomba yüklü üç araçla düzenlediği saldırılarda 50 kişi öldü, yüzlerce de yaralı var. 

05 Nisan 2010
Kan İçiciler Durmuyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta İran, mısır ve Almanya büyükelçiliklerini hedef alan saldırılarda ölü sayısının 50'yi aştığı bildirildi. Irak polisi, yaralı sayısının ise 50 civarında olduğunu açıkladı.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki 3 şiddetli patlamadan birinin Alman Büyükelçiliği yakınında olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığından bir kaynağın bildirdiğine göre, bombaların yol açtığı patlamalardan 2'si Bağdat'ın merkezinin batı yakasındaki Mansur bölgesinde, biri de Alman Büyükelçiliği yakınında meydana geldi.

Saldırılardan en şiddetlisinin, El Salihiye bölgesindeki İran Büyükelçiliği yakınında meydana gelen patlama olduğunu belirten polis, buradaki saldırıda yaralananların büyük kısmının elçilik yakınındaki bankada sıra beklemekte olan kişiler olduğunu kaydetti.

Irak'ta seçim sonuçlarının belli olmasının ardından artan saldırılara yenilerini eklendiği Bağdat'taki saldırıda El Diyar ve Perss Syndicate adlı medya kuruluşlarının bianalrı da zarar gördü.
İkinci bomba ise Bağdat'ın kalabalık caddelerinden çok sayıda dükkanın bulunduğu El Rowad Meydanı'nda patladı.

Üçüncü bomba ise Mısır, Almanya, Brezilya ve Suriye elçiliklerinin bulunduğu El Amirat Caddesi'nde patladı. Buradaki saldırıda yaralananlar arasında Mısır Büyükelçiliği'nden korumaların da bulunduğu kaydedildi.

Saldırıların ardından çok sayıda ambulansın, polis aracının ve itfaiyenin sokaklara dökülmesiyle kent bir anda kendisini kaosun ortasında buldu.

Irak dışişleri bakanı Hoşyar Zebari, Bağdat'ta dün düzenlenen ve çok sayıda sivilin ölümü ve yaralanmasına neden saldırıların El'Kaide örgütünün işine benzediğini söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Zebari basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırıların El Kaide'nin işaretini taşıdığını söyleyerek, "Yine de, son aylarda bakanlıklar ve otellere yönelik El Kaide tarafından girişilen birçok saldırıyı anımsatan bu saldırıların arkasında kimler olduğunu söylemek için zaman henüz erken ve yapılacak soruşturmayı beklemek gerek" dedi.

Hoşyar Zebari, dünkü saldırıların, azami etki sağlaması için zamanlama, hedefler ve birbirini takip etmesi açısından önceki saldırıların izini taşıdığına işaret etti. 

Arap Birliği merkez büro başkanı Hişam Yusuf, sözkonusu saldırıyı, Irak'ta tehlikeli gelişmenin bir mesajı olarak algılamak gerektiğini dile getirdi.

Arap Birliği'nin Irak'ta seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra dün gerçekleşen terörist saldırılardan ciddi kaygı duyduğunu belirten Yusuf, Irak hükümetinden, ülkede huzur ve güvenliği sağlama konusunda daha kararlı olmasını istedi.

Avrupa Birliği'nin dış politikadan sorumlu şefi Caşerine Ashton'ın da Bağdat saldırılarını kınamakla, “Irak’ta demokratik süreç geliştirilmeli”dedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı ise bir bildiri yayınlayarak bu eylemden sorumlu olanların bir an önce cezalandırılmalarını istedi.

İspanya Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride bu ülkenin Bağdat büyükelçiliği saldırı sonucunda hasar gördüğünü ilan etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Abulgayt Irak’lı meslektaşı Hoşya Zebari’yi telefonla arayarak bu saldırıyı şiddetle kınadı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de bu saldırılardan üzüntülerini dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.