Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Atina'dan Türk Açılımı

Yunanistan hükümeti Batı Trakya'daki Müslüman Türk azınlığının durumunu iyileştirmek amacıyla bir rapor hazırladı.  

01 Şubat 2010
Atina'dan Türk Açılımı

Yunan basınına yansıyan haberlere göre, Başbakan Yorgo Papandreu Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı ile ilgili konuları yıllar sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan alıp İçişleri Bakanlığı'na bağlayacak.
    
Halen, vatandaşı olan azınlık halkın din ve eğitim konularına Yunan Dışişleri Bakanlığı bakıyor. Türk azınlığın yoğun olduğu Kavala şehrinde Dışişleri Bakanlığı'nın bir dairesi de bulunuyor.

Raporun hazırlanması Papandreu'nun geçen hafta başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektuba bağlanıyor. Yunanlı Başbakan, mektubunda "Müslüman vatandaşlarımızın sorunları Yunanistan'ın içişlerini ilgilendirir" demişti.

Gazete, ayrıca Papandreu'nun azınlık konusunda, kişinin kendi etnik kimliğini kendi belirlemesi hakkına ve Batı Trakya'da şeriat uygulamalarının kaldırılmasına mutabık olduğunu, tepkileri de gözönünde bulundurduğunu yazdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.