Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nijerya'da Çatışmalar Büyüyor, 288 Ölü

Nijerya'nın orta kesimlerindeki Jos kentinde, askeri güvenlik önlemleri ve sokağa çıkma yasağına rağmen üç gündür devam eden toplumlar arası çatışmalarda ölü sayısı 288'e yükseldi. 

20 Ocak 2010
Nijerya'da Çatışmalar Büyüyor, 288 Ölü

Nijerya Federasyonu Devlet Başkan Yardımcısı Goodluck Jonaşan, çatışmaların ardından yayımladığı açıklamada, olayları kabul edilemez ve ülke bütünlüğünü tehdit edici olarak niteledi ve bu krize son vermek için kalıcı bir çözüm bulmaya kararlı olduklarını belirtti.

Jonaşan, tedavi için Suudi Arabistan'a giden Devlet Başkanı Umaru Yar'adua'ya vekalet ediyor.

Nijerya'nın Müslüman kuzeyi ile Hristiyan ve animist güneyi arasında kalan Jos kentinin Hristiyan mahallesinde cami inşa etmeye başlanmasıyla pazar günü çıkan çatışmaların ardından, çeşitli kaynaklar tarafından oluşturulan bilançoya göre 288 kişi hayatını kaybetti.

Kentin merkez camisinin imamı Balarabe Davud, camilerinde 192 cenazenin bulunduğunu, ayrıca en az 800 kişinin yaralandığnı belirtti. Yaralılardan durumu ağır olan 90'ının askeri hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.