Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Helal Gıda Fuarı Avrupa'da

Milyonlarca Müslümanın yaşadığı Avrupa'da ilk kez helal gıda forumu toplanıyor. Sektörün 10 yıllık büyüme hedefi yüzde 25. 

19 Kasım 2009
Helal Gıda Fuarı Avrupa'da

Dünya Helal Gıda Fuarı'nın Avrupa'daki toplantısı Hollanda'nın Lahey kentinde başlıyor. İlk defa Malezya dışında yapılacak olan fuarla, Avrupa'daki helal gıda pazarının genişletilmesi hedefleniyor.

Avrupa, Güney Asya, Afrika, ve Ortadoğu'dan toplam 33 ülkede helal gıda üreten şirketlerin katılacağı fuarda, Avrupa'daki iş imkanları ile muhtemel sorunlar da düzenlenen toplantılarda ele alınacak.

Fuara konuşmacı olarak katılan isimler arasında Bosna Hersek Müftüsü Mustafa Çeriç de bulunuyor.

Dünya Helal Forumu kurucusu Cumatun Azmi, Hollanda'nın Roterdam limanında bir büyümesinde etkili olacağını söyledi.

Azmi, forumda helal gıda sanayisinde yeni fırsatlar ve geleceğe yönelik yeni bakış açılarının ele alınacağını, daha önemlisi ise, helal gıdanın müslümanlar için öneminin anlaşılmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Asya ve Afrika'nın ardından üçüncü büyük müslüman topluluğuna ev sahipliği yapan Avrupa'da, helal gıda sektörünün gelecek on yıl içinde yüzde 25 oranında büyümesi bekleniyor.

Helal gıdanın artık sadece belli dükkanlarda değil büyük market reyonlarında da yerini almaya başladığına dikkat çekilirken, kozmetik ürünleri üzerinde de 'helal' damgası yerini almaya başladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.