Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: El Hekim, Irak ve Bölge İçin Büyük Şans

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar El Hekim'in bölge için büyük bir nimet olduğunu vurguladı. 

18 Kasım 2009
Özgündüz: El Hekim, Irak ve Bölge İçin Büyük Şans

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüzün Zeynebiyedeki basın toplantısındaki konuşması

Değerli basın mensupları, ev sahibi olarak hepinizin ilgisine teşekkür ediyorum. Öncelikle Hekim ailesinin bugün itibariyle -merceiyeti istisna tutarak söylüyorum- umut verici olarak, siyasi anlamda Irak’a ve bölgeye sunduğu sayın Seyyid Ammar El Hekim aynı zamanda Irak Yüksek İslam Konseyi başkanlığını da üstlenmiştir. Ülkemizin de yararına olan, böyle bir ailenin –ki Irak’ın en köklü ailesidir-  öncülüğünü yaptığı siyasi hareketle ilişkilerini olabildiğince iyi tutması, Irak üzerinde düşüncelerini de bu vesileyle gerçekleştirmesidir. Bu, daha doğru ve faydalı olur.
Kendilerinin Türkiye ziyaretinde bizi onurlandırmaları ve programın başına almaları ve buradaki halkımızı ziyaretleri dolayısıyla da camiamız adına kendilerine teşekkür ediyorum, şeref verdiler bize. Bu ziyaretin Türkiye-Irak arasında ilişkilerine çok güzel etkilerinin olacağını, bereketli sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Akil bir insan, ve muhatapları da akil insanlar olduğu için iki ülkenin de hayrına olacak müzakerelerin olacağını ve kararların alınacağını Türkiye’mize, Irak’ımıza işgalden uzak, güvenliği tam temin olunmuş, kardeşlik duyguları tam gelişmiş, birlik-beraberliği tam oturmuş günler diliyoruz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.