Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ammar El Hekim Önce Zeynebiye'ye Geliyor

Ankara'nın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar El Hekim ziyaretine bu akşam Zeynebiye'den başlayacak. 

17 Kasım 2009
Ammar El Hekim Önce Zeynebiye'ye Geliyor

Irak Parlamentosu'ndaki en geniş grubun yeni lideri Ammar El Hekim Türkiye'ye geliyor. El Hekim perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Ancak Ammar El Hekim, Türkiye ziyaretine Zeynebiye'den başlayacak. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü bugün akşam saatlerinde ziyaret etmesi beklenen El Hekim, Zeynebiye'de Ehlibeyt alimlerinin ve Türkiyeli Caferilerin taziyelerini kabul edecek.

Zeynebiye Medya ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Kasım Alcan'ın verdiği bilgiye göre Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatını gezecek olan El Hekim, Zeynebiye'deki basın toplantısında Türkiye'deki ilk mesajlarını buradan verecek.
    
Ammar El Hekim, babası Abdulaziz El Hekim'in vefatının ardından,  Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanlığı'nı üstlendi. El Hekim, bu sıfatla Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirecek.

Hatırlatalım ki, Ammar El Hekim, 2005 yılındaki ilk Türkiye ziyaretine de Zeynebiye'den başlamıştı.

Ziyaret şimdiden Türk medyasında yer aldı:

http://www.cnnturk.com/video/dunya/2009/11/17/irakli.sii.lider.el.hekim.turkiyeye.geliyor/16613/index.html

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.