Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye El Hekim'i Ağırladı

Türkiye ziyaretine Zeynebiye'den başlayan Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar El Hekim, Halkalı'da büyük bir coşkuyla karşılandı. 

17 Kasım 2009
Zeynebiye El Hekim'i Ağırladı

Resmi ziyaret için ülkemize gelen Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar El Hekim akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havaalanı'na geldi. Özel uçakla Ürdün'ün başkenti Amman'dan Türkiye'ye gelen El Hekim'i, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve beraberindekiler karşıladı. Havaalanında bir süre dinlenen misafirler, Zeynebiye'ye hareket etti.

Zeynebiye'de Türkiyeli Caferilerce yoğun sevgi gösterileri ve selavatlarla karşılanan El Hekim'e Zeynebiye camiası adına çiçek sunuldu. Kendisini bekleyen insanları selamlayan Ammar El Hekim, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün özel kütüphanesine geçti. Burada bir süre dinlenen ve değerli liderimizle görüşen Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı, ardından basın toplantısına geçti.

Yerli ve yabancı basın mensuplarının, haber ajanslarının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında bir konuşma yapan El Hekim, Irak ve bölge gündemine dair önemli mesajlar verdi.

Konuşmasının sonunda Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'e ve Türkiyeli Caferilere merhum Abdulaziz El Hekim'in vefatına gösterdikleri ilgiden ve düzenlenen taziye meclislerinden ötürü teşekkür ederek, ziyarete Zeynebiye'den başlamasının Türkiye'ye ve Türklere verdikleri değerin göstergesi olduğunu, Türkiye'deki Caferilerin Türkiye'nin milli birliği noktasında önemli bir örnek olarak gördüklerini ifade etti.

Değerli liderimiz Özgündüz de Ammar El Hekim'in Irak ve bölge için çok önemli bir yerinin olduğunun altını çizerek ziyaretini Zeynebiye'den başlatan El Hekim'e teşekkür etti.

Basın toplantısının ardından Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatını gezen El Hekim, değerli liderimizden inşaat çalışmaları ve proje hakkında bilgi aldı.

Babası merhum Abdulaziz El Hekim için düzenlenen taziye meclisine de katılan Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı, burada Türkiyeli Ehlibeyt alimlerinin ve vatandaşların başsağlığı dileklerini kabul etti.

Verilen ihsan yemeğinin ardından teşekkürlerini ifade eden El Hekim, Zeynebiye'den ayrıldı.

Ankara'da resmi ziyaretlerde bulunacak olan Irak Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ammar El Hekim'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız 

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.