Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Abbas Destesi Çalışmalarına Başladı

Aşura hazırlıklarına başlayan ve İmam Huseyn'in alemdarı Ebulfazl Abbas'ın adını taşıyan destenin faaliyetlerini Abbas Destesi yetkililerinden Sadık Elarslan, Zeynebiye.com'a anlattı. 

16 Kasım 2009
Abbas Destesi Çalışmalarına Başladı

Abbas Destesi; camiamızın, toplumumuza uzak kalmış gençlerini kazanmak, onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacıyla 2002 yılında sistemli bir çalışma başlatmış bir duyarlılık hareketi. Ekibin çoğu çalışan gençlerden oluşuyor. İşlerinden zaman artırarak, dinlenmelerinden fedakarlık ederek Alemdar Abbas'ın adına yakışır faaliyetler yapmayı şiar edinmişler.

On kişilik bir yönetime sahip olan Abbas Destesi'nin altmışa yakın üyesi var. Muharrem ayı vesilesiyle camiye gelen genç sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yapıyorlar.

Yaklaşan Aşura nedeniyle deste çalışmalarını başlatan Abbas Destesi'nin yetkililerinden Sadık Elarslan ile yaptıkları özverili çalışmaları konuştuk. Elarslan Zeynebiye.com'a şunları söyledi:

"2002 yılında arkadaşlarla camiamızdaki mevcut deste gruplarının dışında kalan gençleri toplumumuza kazanmak için Abbas Destesini kurduk. Günden güne sayımız arttı. Kendi aramızda oluşturduğumuz fonla, gücümüzün yettiğince hayır işlerine giriştik. Camilerimize bağışlar yaptık, ihtiyaç sahiplerine yardım ettik, ekipmanlarımızı, teknik sistemlerimizi oluşturduk."

Abbas Destesi'nin sadece Muharrem ayında değil, yıl içinde de hem toplumsal organizasyonlarda yer aldığını, hem de kendi organizasyonlarını düzenlediğini belirten Elarslan, "Pikniklerimiz oldu, İFA Spor'umuzun pikniğine yardımcı olduk. Aşura'da tiyatro ekibine yardımcı olduk. Sohbetler düzenledik, futbol turnuvaları yaptık, Kur'an dersleri verdik. Organizasyonların güvenliğinde yer aldık. Kısacası gücümüz yettiğince, elimizden gelen her sorumululuğu yerine getirmeye çalıştık. Yıl içerisindeki faaliyetler dışarıda kalmış gençlerimizi kazanmada çok önemli. Çünkü sadece Muharrem ayı ile sınırlı kalınırsa bağlar kopuyor. Ama bu şekilde sürekli irtibat oluyor." dedi.

Hatırlatalım ki, Abbas Destesi'nin çalışmaları her akşam 22.00'da Zeynebiye Camii'nde.

Zeynebiye.com olarak Abbas Destesi'ne çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.