Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Dört Camiye El Koyuyor!

ABD savcıları, Şii Müslümanların dört cami ve 36 katlı İslam merkezine Alevi Vakfı'nın İran bağlantılı olduğu iddiasıyla el konulması için başvuruda bulundular. 

14 Kasım 2009
ABD Dört Camiye El Koyuyor!

New York Savcılığı, İran hükümeti tarafından gizlice kontrol edildiği iddiasıyla Alevi Vakfı'na karşı harekete geçti.


Alevi Vakfı hakkında suç duyurusunda bulunan savcılık, vakfın kontrol ettiği 4 cami ve çeşitli binalara el konulmasını talep ediyor.

El konulması talep edilen malların değeri 500 milyon doları aşıyor.

Bazı İslami okullarla, New York, Maryland, Teksas ve California'daki camileri kontrol eden vakıf, New York'ta 36 katlı bir İslam merkezi ve Virgina'da da 100 dönüm araziye sahip.

Savcılık, vakfın yöneticilerini, paravan bir şirket aracılığıyla milyonlarca doları İran'a devlet kontrolündeki Melli Bankası'na aktarmakla suçluyor.

Melli Bankası, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından resmen İran'ın nükleer programına destek vermekle suçlanıyor. Bankanın ülkedeki faaliyetleri de yasaklanmış durumda.

Bu adım, Tahran'a önemli bir darbe olarak görülüyor ama, süreç sıkıntılı geçebilir. Zira, ABD'de ibadeşanelere el konulması eşine sık rastlanan bir durum değil. Yargı sürecinin Müslüman cemaatlerin tepkisini çekmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.