Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran, Azerbaycan'a Vizeyi Kaldırdı, Sıra Türkiye'de

İran, Azerbaycan vatandaşlarından ülkeye girişte vize talep etmeyecek. Türkiye de Azerbaycan'a vizeyi kaldırma hazırlığında.  

12 Kasım 2009
İran, Azerbaycan'a Vizeyi Kaldırdı, Sıra Türkiye'de

İran Dışişleri Bakanlığının talebi ve Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Azerbaycan (Nahçıvan dahil) vatandaşlarına yönelik vize uygulaması tek taraflı kaldırıldı.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'nin ilgili birimlere tebliğinden itibaren yeni kararın uygulamaya konulacağı belirtildi.

Başbakan Erdoğan ise dün, Türkiye ile Azerbaycan arasında karşılıklı olarak vizenin kaldırılmasının gündemde olduğunu söyledi. Erdoğan, son dönemde Ermenistan açılımı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Azerbaycan ile ilgili sürpriz bir bilgi verdi. Buna göre Türkiye ile Azerbaycan karşılıklı olarak vizeleri kaldırma yönünde ilke kararına vardı. Erdoğan, önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edecek olan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov ile bu konunun sonuca bağlanacağı söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.