Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

60 Irak Güvenlik Görevlisi Tutuklandı

Geçtiğimiz Pazar günü Bağdat?ta meydana gelen iki terörist saldırıyla bağlantılı olduğu belirtilen 60 Iraklı güvenlik görevlisinin tutuklandığı bildirildi. 

29 Ekim 2009
60 Irak Güvenlik Görevlisi Tutuklandı

Geçtiğimiz Pazar günü Bağdat’ta meydana gelen iki terörist saldırıyla bağlantılı olduğu belirtilen 60 Iraklı güvenlik görevlisinin tutuklandığı bildirildi.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan General Kasım el-Ata, aralarında subayların da bulunduğu 60’tan fazla güvenlik görevlisinin Pazar günkü iki terörist saldırıyla bağlantlı olarak tutuklandığını söyledi.
 
Pazar günü Bağdat’ta düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında 130 kişi ölmüş, 700’den fazla kişi de yaralanmıştı. Terörist saldırının sorumluluğunu el-Kaide üstlenmişti.
 
Irak devlet televizyonu el-Irakiye’ye demeç veren General kasım el-Ata, Irak Adalet Bakanlığı ve Bağdat İl Meclisi Binasını hedef alan terörist saldırılarla ilgili olarak tutuklananlardan 11’inin subay, 50’sinin ise patlamaların gerçekleştirildiği Salihiye bölgesinde bu subaylara bağlı güvenlik görevlileri olduğunu açıkladı.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.